Senovinė greitašaudė lankininkystė – sėkmingai atkurta (Video)  (8)

Danų lankininkas Larsas Andersenas pagal įvairius šaltinius atkūrė ir įsisavino senovinį greito šaudymo iš lanko būdą. Jo pasiekta šaudymo sparta – trys strėlės per pusantros sekundės. Jei senovėje lankininkai irgi buvo tokie greiti, tai jie tikrai buvo pavojingi kariai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis šaudymo asas niekieno nepadedamas „prikėlė iš numirusių“ senovinį greitašaudės lankininkystės meną, kuris jau spėjo susilaukti populiarumo tarp nūdienos šaudymo entuziastų. Šioje sporto šakoje aukštumų pasiekusį Larsą Anderseną galima drąsiai pavadinti šauliu-automatiniu šautuvu. Dešimt strėlių per 4,9 sekundės? Įvykdyta. Dešimt numuštų taikinių ore, kol pirmas paleistasis dar nepasiekė žemės? Taip pat įvykdyta.

Ne tik Katnissė ir jos draugai iš filmo „Alkio žaidimai“ („The hunger games“), bet ir Legolas iš „Žiedų valdovo“ („Lordo f the Rings“) galėtų nurausti iš gėdos prieš tokį meistrą.

Žinoma, norėdamas išmokti taip sparčiai šaudyti turi įdėti nemažai pastangų ir sugaišti daug laiko, bet pati idėja aiški: trys strėlės rankoje vertesnės už dešimt strėlinėje. Dabar aišku, ką kviesti filmuotis kitose „Alkio žaidimų“ serijose...


(38)
(0)
(9)

Komentarai (8)