„Google“ pagaliau rimtai žengs į išmaniųjų telefonų rinką su „Motorola“  (1)

Interneto gigantas „Google“ ilgą laiką buvo nuolankus savo partneriams. Ir nors mes žinome „Nexus“ seriją, į kurią įeina išmanieji telefonai ir planšetiniai kompiuteriai, juos gamina partneriai, kaip kad „Samsung“, „Asus“ bei LG, tačiau, pasak WSJ, viskas netrukus pasikeis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įtakingas leidinys „Wall Street Journal“ primena, jog „Google“ įsigijo kompaniją „Motorola“ už 12.5 milijardo JAV dolerių ir nors patentų portfeliu jau spėjo pasinaudoti, tačiau nepristatė jokio bendro įrenginio. Tai neva pasikeis, nes „Motorola“ ir „Google“ inžinieriai dirba prie „X Phone“ bei „X Tablet“ projektų.

Naujieji įrenginiai, kaip pranešama, bus aukščiausios klasės bei konkuruos ne tik su „Apple iPhone“ ar iPad, tačiau ir kitais „Google Android“ operacine sistema paremtais įrenginiais. Būtent „Google“ ir „Motorola“ sąjungos vaisiai gali kėsintis į „Samsung“ pozicijas „Google Android“ pusėje.

Galime priminti, jog šiuo metu „Samsung Galaxy“ serijos įrenginiai sudaro net 40.3% visų parduodamų „Google Android“ telefonų. Toliau seka HTC su 6.9%, trečioje vietoje yra „Sony“ su 6.4%, o ketvirtoje „Motorola“ su 4.0% rinkos. Būtent pastaroji kompanija kitais metais ir turėtų šauti į viršų, nes didėjanti įtampa rinkoje verčia „Google“ verstis tik savo jėgomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(16)
(0)
(4)

Komentarai (1)