"Intel": nešiojamiems kompiuteriams didžiausią grėsmę kelia inovacijų trūkumas  (0)

Ekspertų teigimu, dar praėjusiais 2012 metais JAV ir Kinijoje planšetinių kompiuterių pardavimai savo apimtimi aplenkė nešiojamus kompiuterius, o pasauliniu mastu tai nutiks jau šiais metais. Kokios gi priežastys lemia tai, jog "tradiciniai" nešiojami kompiuteriai pakankamai sparčiai užleidžia savo pozicijas kitokių koncepcijų įrenginiams?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paroda CES 2013 pademonstravo, kad daugelis gamintojų ateitį mato hibridinių įrenginių pavidalu, kadangi tokie produktai apjungia planšetės ir nešiojamo kompiuterio privalumus, tuo tarpu "Intel" apskritai sensorinę įvestį padarė privalomu "Ultrabook" klasės kompiuterių su "Haswell" procesoriais reikalavimu.

Įdomu tai, jog "Intel" atstovai, tinklapio Computerworld teigimu, nemato didėjančioje planšetinių kompiuterių paklausoje grėsmės nešiojamų kompiuterių populiarumui. Žurnalistai parodoje CES 2013 pabendravo su viceprezidentu Navin Shenoy, kuris kompanijoje "Intel" kuruoja ultrabookų veiklos kryptį.

Šio aukšto kompanijos pareigūno nuomone, inovacijų trūkumas nešiojamiems kompiuteriams kenkia žymiai labiau, nei augantis planšečių populiarumas. Naujos, realiai naudingos funkcijos – štai kas privers vartotoją atnaujinti savo nešiojamus kompiuterius. "Intel" viceprezidento nuomone, šiemet asmeniniai kompiuteriai bus pasmerkti tokiems pokyčiams, kurie bus reikšmingesni už tuos, kurie priverti kompiuterius keistis per paskutinius 18 metų. Jei nešiojamų kompiuterių pardavimai ir nepradės augti, tai bent jau nustos kristi.

Kompanijos "Intel" vyriausiasis technologas Justin Rattner nebuvo toks kategoriškas, tačiau pripažino, jog mes gyvename „asmeninio kompiuterio atgimimo“ laikotarpiu, ir hibridiniai įrenginiai su nuolatiniu interneto ryšiu yra pačia perspektyviausia kryptimi kompiuterių evoliucijoje. Per artimiausius metus "Intel" išmokys nešiojamus kompiuterius tikrinti el. paštą, jiems būnant miego būsenoje, tačiau neleidžiant dėl tokių procedūrų eikvoti per didelio baterijos energijos kiekio. Nauji projektai numato sukurti konceptus su dviem ekranais, vienas iš kurių pakeis įprastą klaviatūrą į interaktyvų sensorinį paviršių. Šią idėją negalima laikyti nauja – savo laiku ją siūlė "Microsoft" ir OLPC, tačiau praktinė nauda priklausys nuo idėjos realizacijos kokybės.


FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)