Penki patarimai pradedantiesiems fotografuoti tamsoje  (0)

Norite įamžinti tamsoje vykstančią šventę, o gal kitą įdomų ir viliojantį pasirodymą, bet nežinote, kaip tai padaryti? Iš tiesų fotografuoti tamsoje nėra sunku, tiesiog reikia žinoti kelias taisykles, kuriomis vadovaujantis galima įamžinti įsimintinas akimirkas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Blykstė

Naudojant blykstę galite reguliuoti šviesos pasiskirstymą ir stebėti, kaip atvaizduojamos spalvos. Deja, kartais blykstė visai nepadeda įamžinti išraiškingo momento: taip yra dėl to, kad ji mažina matomumą ir pojūčius, kurie turi išlikti „šūvio“ metu. Jeigu nenorite išjungti blykstės, galite pakeisti efektus ir sumažinti nuotraukos baltos spalvos lygį.

ISO didinimas

ISO nustato kameros jautrumą. Dažniausiai ši funkcija naudojama filmuojant, o fotografijoje jautrumas reguliuojamas atsižvelgiant į fotoaparato jutiklius.

Taigi, kuo kamera jautresnė šviesai, ir kuo didesnis ISO skaičius (jis didinasi paprastai nuo 50 iki 6 400, tačiau rinkoje esama nemažai modelių, palaikančių ISO virš 12 ar net 25 tūkstančių), tuo paprasčiau fotografuoti esant mažam apšvietimui. Nereikėtų pamiršti, kad didinant ISO skaičių, vaizdas gali pasidaryti labai grūdėtas, tad patariama jautrumo balą reguliuoti atsakingai.

Diafragmos ir išlaikymo reguliavimas

Jei norite nuotrauką padaryti dar šviesesnę, reguliuokite diafragmą ir keiskite išlaikymo laiką. Geriausią rezultatą pasieksite kuo plačiau atverdami diafragmą ir leisdami objektyvui visiškai atsiverti. Vaizdas gali kiek susilieti, tad išlaikymas svarbus aspektas, jei norite vaizdą sutelkti į tam tikrą objektą ir jį nuotraukoje atvaizduoti ryškiai.

Trikojo stovo naudojimas

Trikojis stovas labai svarbus, nes padeda stabilizuoti kamerą, tokiu būdu lengviau aiškiai įamžinti nejudantį objektą ir reguliuoti tam tikrus fotoaparato parametrus. Na, o fotoaparatą laikant rankoje jis gali sudrebėti ir vaizdas kaip mat išsilies.

Pasiimkite fotografą kartu

Paprasčiausias (deja, ne kiekvienam galimas) būdas padaryti gerą nuotrauką – pasikviesti viską žinantį fotografą. Jis galės ne tik papasakoti, kaip geriau fotografuoti, bet ir išmokys kitų fotografavimo gudrybių.

Anot „New York Times“ fotografo Harry Bensono, norint padaryti kuo šviesesnę nuotrauką, reikia laukti akimirkos, kai tamsoje atsiras bent minimalus šviesos šaltinis. Tada galėsite objektą nufotografuoti natūralioje šviesoje. Žinokite, jeigu pavyks tą šviesos dalelę atrasti, fotografija bus tikrai daug geresnė.

Gal žinote daugiau patarimų, kaip gauti geresnės kokybės nuotraukas, fotografuojant tamsoje? Pasidalinkite savo nuomone komentaruose!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ITNaujienos
ITNaujienos
(33)
(1)
(23)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: