Vulgarių vietovardžių žemėlapyje paminėta ir Lietuva  (0)

Žmones visuomet žavi vietovardžiai, kurie skamba nemandagiai ar net vulgariai. Po Lietuvą keliauti mėgstantys mūsų šalies piliečiai noriai fotografuojasi prie kelio ženklo su Bezdonių ar Purnuškių pavadinimu, o štai Austrijoje esančio Fuckingo kaimo gyventojai netgi ne kartą svarstė keisti pavadinimą, tačiau persigalvojo nusprendę, kad tai sumažintų turistų srautą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors Austrijos kaimo pavadinimas turistus traukia ir padeda uždirbti vieną-kitą eurą įvairios turistinės atributikos gamintojams, tie patys turistai pridaro ir nemažai nuostolių, mat kai kurie jų nusprendžia, jog paprasto magnetuko ant šaldytuvo nepakanka ir nusilupa visą kelio ženklą, žymintį įvažiavimą arba išvažiavimą iš kaimo. Iki praėjusių metų balandžio dėl tokių keliautojų kaimeliui teko bent 13 kartų kabintis naują pavadinimo ženklą.

O štai naujame vulgarių vietovardžių žemėlapyje sužymėti visi žemėlapio sudarytojams žinomi pasaulio vietovardžiai, kurie anglų kalba skamba nepadoriai. Šiame žemėlapyje pažymėtas ir Lietuvos žvejų kaimelis Mingė – šis žodis, išvertus iš anglų kalbos, reiškia moters reprodukcinius organus arba gaktinius plaukus. Tiesa, Mingė yra tik alternatyvus pavadinimas, lietuviams šis kaimas kur kas geriau žinomas Minijos pavadinimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (0)