Įkalintas įsilaužėlis prasmuko į vidinį kalėjimo tinklą  (0)

Laisvės atėmimo bausmę viename iš Londono kalėjimų atliekantis kompiuterių įsilaužėlis Nicholas Webberis įsigudrino neteisėtai gauti prieigą prie šio kalėjimo kompiuterių tinkle esančios svarbios informacijos, skelbia „Daily Mail“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internetiniams įsilaužėliams skirto virtualaus forumo „Ghost Market“, kurio dalyviai galėjo įsigyti ar parduoti pavogtų kredito kortelių duomenų, įkūrėjas N. Webberis 2011 m. buvo nuteistas 5 metų laisvės atėmimo bausme. Britų policija išsiaiškino, kad šiame internetiniame forume buvo pardavinėjami įsilaužėlių pavogti maždaug 100 tūkstančių kortelių duomenys. Iš viso šio forumo lankytojai iš maždaug 3 500 kredito kortelių sąskaitų neteisėtai išleido 473 000 svarų sterlingų. Potenciali žala, kurią galėjo padaryti šio forumo nariai, buvo įvertinta 15 mln. svarų.

Pats N. Webberis iš svetimų kredito kortelių įsigijo daiktų ir paslaugų už maždaug 40 tūkstančių svarų.

Atlikdamas bausmę Pietų Londone esančiame „Isis“ kalėjime jis gavo galimybę lankyti informatikos pamokas, sakoma pranešime. Skelbiama, kad informatikos dėstytojas Michaelas Foxas nežinojo, jog vienas iš jo mokinių yra pagarsėjęs kompiuterių įsilaužėlis. Tik dabar paaiškėjo, kad N. Webberis 2011 metais neteisėtai gavo prieigą prie vidinio kalėjimo tinklo ir perėmė kažkokią svarbią informaciją. Tokią svarbią, kad jo veiksmai sukėlė administracijos paniką, sakoma pranešime. Netrukus po šio įvyko informatikos mokytojas buvo atleistas.

Pranešama, kad ši istorija iškilo aikštėn tik dėl to, kad M. Foxas kreipėsi į darbo santykių reguliavimo arbitražą ir prašė pripažinti jo atleidimą neteisingu. Atleistas iš darbo mokytojas nesugebėjo rasti kito ir tvirtino nežinojęs, kad N. Webberis buvo įsilaužėlis. Pasak jo, sprendimą leisti jam „mokytis“ informatikos priėmė kiti kalėjimo darbuotojai. Vidinis kalėjimo tinklas buvo atskirtas nuo interneto bei kitų kalėjimų kompiuterių tinklų, sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(13)
(0)
(0)

Komentarai (0)