Kaip įrodyti, kad nesi Šumacheris? Greičio ribotuvą turintį sunkvežimį radaras posūkyje užfiksavo važiuojantį 126 km/val.  (17)

Nuo atsakomybės bandantys išsisukti greičio mėgėjai – pareigūnų kasdienybė. Nors pažeidėjams išradingumo nestinga, tačiau sunkvežimio vairuotojas Arvydas Bručas tvirtina turintis neginčijamą įrodymą, kad viršyti greičio jis negalėjo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į redakciją specialiuoju „Piliečio“ telefonu paskambinęs įmonės „Žemaitijos pienas“ vairuotojas neslėpė, kad kreiptis į žiniasklaidą – paskutinė jo viltis. „Nebežinau kur kreiptis. Turiu įrodinėti, kad neviršijau greičio, nors to ir būti negalėjo“, – tvirtino jis.

A.Bručas papasakojo, kad vasario 11 d. grįžtant iš Rygos, pravažiavus Pasvalį, jį nufotografavo greičio matuoklis. „Mercedes-Benz Atego 1218“ sunkvežimį vairuojančiam vyrui iškart tapo aišku, kad gresia nemalonumai – identiškoje situacijoje jis jau buvo atsidūręs.

„Radaras blykstelėjo, kai sukau į kairę ties Jurgėnais. Greitis buvo 40-50 km/val., ten leistinas 70 km/val., yra saugumo salelė. Iš policijos sužinojau, kad mane užfiksavo važiuojant 126 km/val. Tokiu greičiu posūkyje galėjo lėkti tik Šumacheris“, – teigė Arvydas.

Jo teigimu, sunkvežimyje yra įmontuotas gamyklinis 90 km/val. greičio ribotuvas, tad esą jis ir norėdamas negalėtų važiuoti greičiau.

„Tai jau ne pirmas kartas, kai mane šitaip nubaudė. Pirmąsyk gavau 1250 Lt baudą ir 2 mėnesiams buvo atimtos teisės, nes taip pat netoli Panevėžio stovintis greičio matuoklis parodė, kad važiavau 115 km/val. Tada niekas nepadėjo, nei specialistų išvados, jokie teismai. Jiems negalioja argumentas, kad yra greičio ribotuvas. Bandė aiškintis ir įmonės atstovai, tačiau policija net nuotraukų nerodo, tik tvirtina, kad buvo viršytas greitis“, – sakė vairuotojas.

Kokia šįkart jo laukia bauda, paaiškės po vizito pas Panevėžio policininkus.

Policija: vyksta tyrimas

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro Prevencijos grupės specialistas Žilvinas Miliukas patvirtino, kad greičio matuoklis užfiksavo „Žemaitijos pieno“ sunkvežimį, tačiau nuo platesnių komentarų susilaikė teigdamas, jog vyksta tyrimas.

„Kreipėmės į įmonę, ji nurodė, kas yra vairuotojas. Jis dar pas mus nebuvo atėjęs, vyksta tyrimas. Kiekvienas kaip nori, taip bando išsisukti. Šį atvejį aiškinsimės, vairuotojui paskirtas šaukimas kovo 7 d.“, – sakė pareigūnas.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(28)
(0)
(2)

Komentarai (17)