S.Wozniakas vilniečius skatins į inovacijas žvelgti kūrybiškiau  (0)

Naujų technologijų plėtrai įgavus iki šiol neregėtą pagreitį, atrodo, kad viskas, ką galima išrasti, jau išrasta, o tuos išradimus liko tik patobulinti.Tačiau jei norite rinkoje įtvirtinti išskirtinį produktą, reikia eiti dar nepramintu keliu. Kas bendro tarp tokių kompanijų kaip „Apple“, „Facebook“ ar „Amazon“?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prie visų jų sėkmės gerokai prisidėjo ir kūrybiškumo skatinimas kompanijų viduje. Būtent apie kūrybiškumo svarbą technologijų ir inovacijų pasaulyje progreso Vilniuje vyksiančioje konferencijoje „Login 2013“ dalysis vienas kompanijos „Apple“ įkūrėjų – Steve‘as Wozniak‘as. Pranešėjo nuomone, žmogus – kūrybos elementas, o technologijos – tik įrankis.

S. Wozniak‘as spėja, kad netolimoje ateityje didžioji inovacijų banga kils iš ten, iš kur niekas nesitiki – iš jaunų vizionierių, kurie nėra supančioti korporacijų reglamentais ir dar nežino, ko turi pasiekti. S. Wozniak‘o manymu, inovacijos negali gimti vakuume: „Daugelio revoliucijas sukėlusių kompanijų, kuriomis žmonės žavisi iki šiol, pradžių pradžia buvo bendraminčių studijų draugų apjungtos jėgos. Tai įrodymas, kad novatoriai kuria vedini asmeninių siekių – tada gimsta geriausi pasaulyje projektai ar produktai“.

Pasak „Login“ iniciatoriaus Arnoldo Rogoznyj, kūrybiškumas ir inovacijos – šiuolaikinio verslo varomoji jėga. „Ateitis priklauso tiems, kurie į verslą ir gyvenimą žvelgia kūrybiškai, pasitelkdami originalias idėjas, – įsitikinęs A. Rogoznyj. – Būtent todėl šių metų „Login“ konferencija ir vadinasi „Keičiantys žaidimą“. Tikimės, kad įkvepianti Steve‘o Wozniak‘o patirtis ir įžvalgos konferencijos dalyviams įrodys, kad drąsus kūrybiškumas ir netikėti sprendimai gali duoti labai gerų rezultatų“.

Kalbėdamas apie kūrybiškumą inovacijose, Silicio slėnio legenda Steve‘as Wozniak‘as pabrėžia, kad kūrėjai kiekviename žingsnyje turi mažiau galvoti apie naudą ar pelną, bet daugiau gilintis, ko žmonėms reikia iš technologijų, ir pradėti nuo smulkiausių detalių. Ne mažiau svarbu – nenuleisti rankų, nes inovacijų sėkmė – nuolatinis ieškojimas. Juk 1976-aisiais pasaulį pasiekęs pirmasis S. Wozniak’o kūrinys – asmeninis kompiuteris „Apple I“, sulaukė daugybės žmonių kritikos. Tačiau atkaklūs „Apple“ kūrėjai nenuleido rankų ir po metų į rinką išleido antrąjį savo technologinį išradimą – „Apple II“, tapusį šios kompanijos tramplinu į technologijų olimpą.

S. Wozniak‘as, įtrauktas į ryškiausių pasaulio išradėjų šlovės alėją, šiuo metu dirba vyriausiuoju mokslininku „Fusion-io“ kompanijoje. Žymiausias „Login 2013“ konferencijos pranešėjas užsiima ir filantropine veikla – Silicio slėnio mokyklose tobulina kūrybinio mąstymo programas ir taip įkvėpia gabiausius JAV mokinius dirbti tik kūrybiškai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)