Vienas didžiausių Kinijos universitetų kuria kibernetinį ginklą?  (2)

Kinijos Liaudies išlaisvinimo armija gana seniai bendradarbiauja su šalies didžiausiais universitetais, kad galėtų atlikti kibernetines atakas prieš Vakarų komercines organizacijas, o kartu apsisaugotų nuo analogiškų grėsmių iš anapus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis naujienų agentūros Reuters pranešimu, Kinija šiuo metu kuria kibernetinį ginklą, prie kurio kūrimo prisideda šios šalies mokslininkai.

Pastaruoju atveju kalbama apie bendradarbiavimu su švietimo įstaigomis užsiimantį Kinijos armijos padalinį 61398, kuris specializuojasi informacinio saugumo srityje. Pastarojo padalinio specialistai dirba prie bendro projekto su Šanchajaus universiteto specialistais. Pastaroji įstaiga yra viena didžiausių pasaulyje švietimo įstaigų, o taip pat ta vieta, kurioje mokosi Kinijos visuomenės elitas, tame tarpe, politikai ir verslininkai. Kalbant apie minėta Kinijos armijos padalinį, jis labai dažnai minimas kaip atakų prieš JAV komercines kompanijas, taip pat didžiausias žiniasklaidos priemones organizatorius. Reuters žurnalistams tapo žinoma, kad Šanchajaus universiteto mokslininkų ir kariškių bendradarbiavimo rezultatu tapo trys moksliniai darbai, kurie susiję su informaciniu saugumu ir kibernetinėmis atakomis.

Vieno iš projektų autorystė priklauso Kinijos armijos padalinio 61398 tyrėjams ir Šanchajaus universitetui priklausančios SISE mokyklos profesoriams. Publikuotame darbe specialistai siūlo naudoti paskirstytą tinklą jame vykstančio aktyvumo monitoringui, o tai turėtų leisti padilinti valstybių institucijų ir komercinių įstaigų informacinio saugumo lygį.

Tiesa, tiesiogiai bendradarbiaujant su kariškiais mokslininkai nebuvo pastebėti, o ir pats universitetas nuo komentarų susilaikė. Savo ruožtu, Kinijos komunistinė valdžia Reuters teiginius pavadino kaip neturinčius pagrindo, o kartu atmetė bet kokius kaltinimus dėl kibernetinio ginklo kūrimo. Dar daugiau, kaip ir daugelis šalių su stipria ekonomika, Kinija, jos valdžios teigimu, pati yra atakuojama hakerių, todėl yra nukentėjusiųjų, o ne agresorių pusėje. Aišku, kad ir kaip ten bebūtų, puikiai žinome, kad geriausia gynyba yra puolimas, o Kinijai kaip pretendentei tapti galingiausia pasaulio valstybe ir užbaigti JAV dominavimą, matyt, bet kokios priemonės dabar yra tinkamos norimam tikslui pasiekti.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (2)