Statistinis išmaniojo telefono vartotojas - „Facebook“ vergas  (2)

Manote, kad esate socialinių tinklų auka, nes kasdien po keliolika kartų savo telefone tikrinate „Facebook“ tinklalapį? Galime jus nuraminti, taip elgiasi dauguma. „IDC“ bendrovei atlikus tyrimą paaiškėjo, kad kiekvienas statistinis išmaniojo telefono turėtojas „Facebook“ tinklalapyje kasdien apsilanko bent po 14 kartų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrimo metu buvo apklausta 7 446 „iOS“ ir „Android“ operacinių sistemų naudotojų iš JAV, kurių amžius svyravo nuo 18 iki 44 metų. Paaiškėjo ir daugiau įdomių faktų, susijusių su išmaniųjų telefonų vartotojais. Pasirodo, kad kas rytą per pirmąsias 15 minučių nuo prabudimo savo telefonais pradeda naudotis 79 proc. apklaustųjų. Įdomu ir tai, kad 62 proc. respondentų neišlaukia ir tų 15 minučių bei telefonu pradeda naudotis iš karto, vos pramerkę akis.

Kadangi tyrimą rėmė „Facebook“, natūralu, kad dauguma klausimų buvo koncentruoti į šį socialinį tinklalapį. Pasirodo, kad „Facebook“ mobilioji programėlė yra tik trečia dažniausiai naudojama programa išmaniuosiuose telefonuose, ją lenkia naršyklės ir pašto tarnybų programėlės.

Įdomu tai, kad minėtus 14 kartų statistinis vartotojas į „Facebook“ užsuka kaskart vidutiniškai tik 2 minutėms ir 22 sekundėms. Taigi, per dieną susidaro visas pusvalandis, praleistas didžiausiame socialiniame tinklalapyje.

Tyrimo metu taip pat buvo išsiaiškinta kur dažniausiai žmonės sumąsto pasitikrinti savo „Facebook“ paskyras telefone. 46 proc. apklaustųjų šia programa naudojasi parduotuvėse, 48 proc. – sporto salėse, 47 proc. – ruošdami valgį. Tačiau labiausiai stebina faktas, kad lygiai pusė apklaustųjų programėle reguliariai naudojasi kino teatre.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ITNaujienos
ITNaujienos
(3)
(0)
(0)

Komentarai (2)