JAV toliau karpo karinį biudžetą  (4)

JAV karo ministerija – Pentagonas – šiemet turės sutaupyti 41 milijardą JAV dolerių, nepaisant pranešimų, apie karo su Šiaurės Korėja grėsmę. Apie tai penktadienį praneša Pentagono internetinė svetainė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Pentagonas turi atsisakyti 41 milijardo JAV dolerių šiais fiskaliniais metais, bet ne 46 milijardų, kaip preliminariai nustatė Kongresas, priimdamas taupymo įstatymą dėl automatiško asignavimų sumažinimo“, - sako JAV gynybos sekretorius Chuckas Hagelis.

Hagelis, ketvirtadienį vykusioje spaudos konferencijoje taip pat patvirtino, kad gynybos departamento samdomi civiliai darbuotojai dirbs nebe 22, o tik 14 val per savaitę. 750 000 darbuotojų bus išleisti nemokamų atostogų. Tokiu būdu, kaip teigia gynybos sekretorius, tikimasi sutaupyti 2,5 milijardo dolerių.

JAV prezidentas Barackas Obama kovo 26 dieną pasirašė įstatymą dėl fiskalinių vyriausybės metų, kurie baigiasi rugsėjo 30 d. Kongresas į taupymo priemonių planą įtraukė ir išlaidas gynybai, tikėdamasis iš Pentagono daugiau lankstumo.

Per artimiausius devynis metus, kaip pranešama, Pentagonas turėtų, pagal B. Obamos ir Kongreso sutartą biudžeto deficito mažinimo programą, atsisakyti 500 milijardų JAV dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(5)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: