„Išmanieji apatiniai“ saugos nuo prievartautojų  (3)

Indijos inžinieriai suprojektavo moteriškus apatinius, kurie gali apsaugoti nuo prievartautojo ir iškviesti policiją, pranešė šalies dienraštis „Times of India“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

SHE (Society Harnessing Equipment) pavadintą naujovę sukūrė Čenajaus (Indija) automobilių pramonės inžinieriai. Toks sumanymas jiems kilo po to, kai per visą šalį nuvilnijo kraupios grupinių moterų išprievartavimų istorijos. Šalies gyventojos ir į Indiją atvykusios turistės buvo prievartaujamos ne tik savo namuose ir viešbučiuose, bet netgi ir visuomeniniame transporte.

SHE apatiniai, pasak jų kūrėjų, turėtų iš pradžių paralyžiuoti prievartautoją kompaktiško elektrošoko įrenginio didelės įtampos impulsais, o po to mobiliojo ryšio tinklu pasiųsti pranešimą policijai su GPS imtuvo užfiksuotomis įvykio vietos koordinatėmis. SMS žinutės taip pat būtų išsiųstos į iš anksto nurodytus moters artimųjų telefonus.

Pranešama, kad mikroschema su GPS ir GSM moduliais bei elektrošoko įrenginiu yra įsiūta apatinuko vidinėje dalyje krūtinės srityje, nes praktika rodo, kad prievartautojai pirmiausia čiumpa moterims už krūtinės. Nuo elektros iškrovos, kuri generuojama prievartautojui ar pačiai moteriai paspaudus aktyvavimo mygtuką, ją apsaugo vidinis izoliuojantis apatinuko sluoksnis iš specialaus polimero.

SHE išradėjai dabar bando dar labiau sumažinti elektroninio modulio dydį ir per „Bluetooth“ ryšį susieti jį su mobiuoju telefonu, kad pavojaus akimirką moteris galėtų įjungti elektrošoką vienu telefono mygtuko spustelėjimu.

Šiemet Indijos Vadybos instituto surengtame technologinių naujovių konkurse šis išradimas sulaukė aukšto įvertinimo. Pasak leidinio, SHE apatiniai greitai bus pateikti rinkai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(13)
(0)
(0)

Komentarai (3)