Kalbantys „Google“ sportbačiai primena sportuoti  (0)

SXSW konferencijoje „Google“ pristatė nedidelę staigmeną – kalbančius sportbačius, kurie balsu su autentišku britų akcentu primena nepamiršti sportuoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paieškos gigantė mėgsta nustebinti savo gerbėjus netikėtais gaminių prototipais. Skirtingai nuo „Google Glass“ akinių kalbantys sportbačiai nėra pardavimui skirtas produktas, tačiau jie išties yra išmanūs ir funkcionalūs. Batuose yra imontuotas giroskopas, pedometras ir kiti jutikliai, o taip pat „Arduino“ plokštė su procesoriumi. Tokia technika apginkluoti batai nuolat stebi juos avinčio fizinę veiklą ir ją komentuoja: pagiria už greičiau bėgant įveiktą atkarpą, sarkastiškai peikia, jei kurį laiką pamirštate sportuoti.

Sportbačiai jau kurį laiką yra aukštųjų technologijų produktas, net jei ne visuose yra įmontuotas procesorius. „Nike“ ir kiti gamintojai naudoja kompiuterių programas, siekdami sukurti kuo patogesnį, efektyviau žmogaus raumenų energiją takui perduodantį produktą.

Sportininkai treniruotėms naudoja išmaniuosius telefonus, specialias apyrankes ar prie dviračių tvirtinamus aparatus, skirtus sekti svarbiausius judėjimo rodiklius. „Google“ sukurti sportbačiai veikiau skirti pralinksminti SXSW konferencijos dalyvius, tačiau išmanieji įrenginiai sporte – visai ne juokų dalykas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (0)