Gartner: Microsoft gali būti niekam nebeįdomi jau po 4 metų  (46)

Analitikų kompanija Gartner pasidalino su visuomene eilinėmis pranašystėmis, kurios šį kartą susijusios su ne tokia jau tolima korporacijos Microsoft ateitimi. Gartner įspėja, kad tuo atveju, jei kompanija iš Redmondo nesugebės surasti sau deramos vietos išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių rinkoje, ji praras savo reikšmę IT rinkoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vis daugiau žmonių naudoja planšetę kaip savo pagrindinį kompiuterį, o dėl šios priežasties Microsoft operacinės sistemos – Windows ir Windows Phone – 2017 metais susilygins su Apple iOS rodikliais.

Savo ruožtu, operacinei sistemai Android pranašaujama pati šviesiausia ateitis. Jos populiarumas bus maždaug 3 kartus didesnis nei Windows, jei tik Microsoft nepradės savo žygio į besivystančių šalių rinkas. Būtent tokiose šalyse, analitikų teigimu, didelė dalis vartotojų, kurie neturi šiuo metu asmeninio kompiuterio ir kurie kaip alternatyvą pasirinks planšetinį kompiuterį, o pirmiausia bus žiūrima į Android arba iOS. Paskui šias platformas pajudės ir programinės įrangos kūrėjai, kurie, savaime suprantama, pasirinks platformą su didžiausiu vartotojų skaičiumi, tuo tarpu didelis programų skaičius dar labiau trauks vartotojus prie konkrečios platformos.

Jau 2014 metais įrenginių skaičius su įdiegta operacine sistema Android turėtų pasiekti vieną milijardą, tuo tarpu platformos BlackBerry rinkos dalis bus netgi mažesnė, nei Windows Phone. Tuo pačiu metu planšetinių kompiuterių pardavimai viršys analogišką stacionarių kompiuterių rodiklį, taigi Microsoft teks gerokai pasistengti, kad jos rinkos dalis bent jau nekristų.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (46)