„Windows“ ritimasis į prarają: Ir žmonės gana ilgai tikėjo, jog Žemė yra plokščia  (33)

Programinės įrangos gigantas „Microsoft“ puolamas iš įvairių pusių, kai užsimename apie „Windows 8” operacinę sistemą. Rinkos žaidėjai šią OS dalinai kaltina vis mažėjančiais asmeninių kompiuterių pardavimais, o bandymą su „Windows 8.1” - galimą ėjimą link prarajos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ir nors vieną ar kitus faktus, kuriuos toliau vardinsime, galite neigti, tačiau tai tiesiog tikrų tikriausia tiesa. Nepaisant to, jog „Microsoft“ ginasi, kad „Windows 8” nėra atskiras projektas, o labiau kaip „gyvas organizmas“, kuris taikosi prie bendros rinkoje esančios ekosistemos, rinkos analitikai pažymi, kad šis reklaminis šūkis, bent jau kol kas, vartotojų visiškai neveikia. Kaip ir tų pačių analitikų.

Taigi „Microsoft“ gali sakyti ką nori, tačiau faktas tas, jog per greiti pasikeitimai niekad neatneša nieko gero. Per greitas pasikeitimas „Windows“ fanus pavertė tais, kurie net negali žiūrėti į „Windows 8” pusę. Vartotojo sąsaja operacinei sistemai yra viskas. Mes tai žinome.

Nėra aišku kodėl, bet „Microsoft“ ant to paties grėblio lipa jau antrą kartą. „Windows Vista“ ir taip nebuvo žavus produktas, bet kai kam nepatiko ir „Aero“ sąsaja. Visos pastarosios operacinės sistemos bėdos privedė prie to, jog kompanijai teko koreguoti savo planus, smarkiai. Kompanija antram gyvenimui prikėlė seną gerą „XP“ operacinę sistemą, ko tikrai neplanavo.

„Windows Vista“ mirė, mes visi pamėgome „Windows 7”. Skirtumas tik tas, jog „Microsoft“ turėjo laiko pasitaisyti. Šiuo metu laiko nėra. „Windows 8” stovi vietoje, o „Windows 8.1” tiesiog žadą sugrąžinti tai, ką mes jau turime: faktiškai tą pačią „Windows 7” su užbaigta „Aero“ aplinka.

Bet tai taip pat reiškia, jog „Microsoft“ neatsisako „Metro“, ar dabar žinomos „Modern“ vardu, sąsajos. Daugelio nuomonė tokia, jog šią sasąją reikėtų atskirti nuo asmeninių kompiuterių. Buksavimas rinkoje, ypač mažėjant asmeninių kompiuterių pardavimams, nežada nieko gero, tad „Microsoft“ arba reaguos greitai ir tinkamai, arba turės pripažinti ženklų rinkos mažėjimą.

Ir žmonės gana ilgai tikėjo, jog Žemė yra plokščia, tačiau kaip ir prieš penkis šimtus metų lėta technologijų raida gelbėjo šią idėją, taip prieš šiek tiek mažiau kaip dešimtmetį tai leido klysti „Microsoft“, o vėliau keletą metų taisyti padėtį. Dabar klysti tiesiog nebegalima. „Windows 8.1” turi būti tai, ko išties nori rinka asmeniniuose kompiuteriuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(0)
(0)

Komentarai (33)