Kibernetinėse pratybose susirėmė kariniai IT specialistai  (0)

Balandžio 24–25 d. devyni krašto apsaugos sistemos informacinių technologijų specialistai tarptautinėse kibernetinio saugumo pratybose „Saugūs skydai 2013“ (angl. „Locked Shields 2013“) kartu su maždaug 240 atstovų iš įvairių NATO valstybių treniravosi, kaip atremti kibernetines atakas prieš karinius ir humanitarinės pagalbos organizacijų tinklus, koordinuoti veiksmus tarp skirtingų šalių, skelbia šalies Krašto apsaugos ministerija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Realiu laiku vykusiose kompiuterinėse pratybose dalyvavo dešimt komandų iš Estijos, Lenkijos, Lietuvos, Ispanijos, Italijos, Nyderlandų, Slovakijos, Suomijos ir Vokietijos bei NATO reagavimo į incidentus techninio centro.

„Šios pratybos yra labai svarbios, nes turėjome galimybę realioje aplinkoje pamatyti ir įvertinti kibernetinių įsilaužėlių naudojamus įrankius, metodus, puolimo pobūdį. Gautą patirtį ir įgūdžius prireikus galėsime panaudoti iškilus realiai grėsmei kibernetiniam saugumui“, – sakė Lietuvos komandos vadovas.

Taline (Estija) veikiančio NATO kibernetinio saugumo kompetencijos centro organizuojamomis pratybomis „Saugūs skydai 2013“ siekiama paruošti IT specialistus atremti didelio masto kibernetines atakas, suvaldyti incidentus. Nors pratybų scenarijus ir aplinka yra išgalvota, puolimai ir gynybos metodai yra naudojami iš praktikos. Specialistai turi nuolat reaguoti į įvairias raudonųjų komandų rengiamas kibernetines atakas, saugodami karinius ir civilinius pagalbos organizacijų tinklus, koordinuoti veiksmus su kitomis užsienio komandomis.

NATO kibernetinio saugumo kompetencijos centras pratybas „Saugūs skydai“ pirmą kartą surengė praėjusiais metais. Jose taip pat dalyvavo informacinių technologijų specialistai iš įvairių krašto apsaugos sistemos padalinių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)