„Microsoft“ nors ir kariauja su „Google“, bet jos pajamos iš „Android“ - 3.4 mlrd. dolerių  (1)

Nieko nenustebinsime pasakę, jog „Microsoft“ kariauja su „Google“ išmaniųjų telefonų rinkoje. Tai programinės įrangos gigantas daro su savo „Windows Phone“, o „Google“ savo rankovėje turi „Android“. Vis dėlto „Microsoft“ gauna pajamas už tai, kad „Android“ tiesiog yra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Google“ plėtodama „Android“ stengėsi panaudoti atvirą kodą, tačiau atsiranda kompanijų, kurios vis tiek prisikabina, o labai daug priekaištų turi „Microsoft“. Telefonų gamintojai, kaip kad „Samsung“, HTC ir kiti tiesiog pavargo ir moka licencinius mokesčius „Microsoft“.

Už vieną „Android“ OS varomą išmanųjį telefoną „Microsoft“ gauna apie 7-8 JAV dolerius. Jei tendencijos išliks, 80% visų telefonų, už kuriuos yra sumokamas licencinis mokestis, „Microsoft“ atneš net 3.4 milijardus JAV dolerių. Tai, pripažinkime, nėra menki pinigai.

Kai kas spėja, kad šias „šiaip sau“ gaunamas pajamas „Microsoft“ naudos populiarindama savo „Windows Phone“ operacinę sistemą ir bandydama prikelti suomius „Nokia“. Tuo tarpu realiai „Google“ už „Android“ negauna nieko, tačiau jos programos ten vis tiek yra kaip numatytosios.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (1)