Spalvota Google užklausų vizualizacija: ko žmonės ieško šiuo metu?  (5)

Norite pamatyti, ką žmonės ieško paieškos sistemoje Google konkrečiai šiuo metu? Ne tik pamatyti, bet ir pajusti visą dinamiką? Nuo šiandien tai tapo įmanoma, ir už tai reikia dėkoti gražiai vizualizacijai, kuri vadinama Google Trends.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gautas paveiksliukas šiek tiek primena gerai pažįstamas plyteles iš operacinės sistemos Windows 8, tačiau tai nė kiek nesumažina informacijos gavimo malonumo.

Paspaudę ikoną kairėje viršutinėje pusėje galėsite lengvai pasirinkti rodomų plytelių skaičių, kuris atvaizduojamas ekrane, tuo tarpu sąrašas kairėje apatinėje pusėje leis pasirinkti šalis, kuriose užklausos generuojamos. Deja, Lietuvos čia kol kas nėra, tačiau galima bent jau pasirinkti lietuvių tankiai gyvenamą D. Britaniją arba kaimyninę Rusiją.

Be viso to Google pristatė dar vieną projektą, kuris vadinasi „Lyderiai“. Deja, jis ne toks spalvotas ir rodo informaciją tik iš Jungtinių Valstijų, tačiau visa tai daug patogiau struktūruota bei labiau tinka analizei.

Paieškos rezultatai čia suskirstyti į kategorijas, pavyzdžiui, automobiliai, aktoriai arba kokteiliai, taip pat galima analizuoti pagal metus ir mėnesius. Tokiu būdu, galima pamatyti ne tik dabartinius lyderius, tačiau ir gerokai „pasikapstyti“ praeityje – Google duomenų bazė saugo užklausų istoriją, pradedant nuo 2004 metų.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(9)
(0)
(0)

Komentarai (5)