Kinų programišiai išvogė slapčiausių ir brangiausių JAV ginklų brėžinius  (5)

Ataskaitoje, kuri buvo parengta Pentagono karininkams, JAV vyriausybės nariams bei gynybos pramonės atstovams, nurodoma, kad didelę dalį slaptų JAV ginkluotės brėžinių galėjo išvogti programišiai iš Kinijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į numanomai pavogtų brėžinių - daugiau nei dviejų dešimčių ginkluotės sistemų - sąrašą pateko raketinės apsaugos sistemos, kovos lėktuvai ir laivai.

Ekspertai įspėja, kad elektroninių įsilaužimų iš Kinijos metu gauta prieiga prie pažangių technologijų, galinčių paspartinti šios šalies ginklų sistemų vystymą ir sumažinti JAV kariuomenės pranašumą ateities konfliktuose.

JAV Gynybos mokslo taryba – patariamoji grupė, sudaryta iš vyriausybinių ir civilių ekspertų – nekaltina kinų pavogus brėžinius. Tačiau informacijos apie įsilaužimus turintys aukšto rango karininkai ir gynybos pramonės atstovai teigia, kad didžioji dalis įsilaužimų siejami su stiprinama Kinijos skaitmeninio šnipinėjimo prieš JAV gynybos rangovus ir vyriausybines agentūras kampanija, rašo „Washington Post“.

Taikinių svarba ir atakų mastas paaiškina, dėl ko Baracko Obamos administracija griežtina įspėjimus Kinijos vyriausybei ragindama liautis vykdant kibernetines vagystes.

Kai kurie išvogtieji brėžiniai yra susiję su Azijos, Europos ir Persijos įlankos regioninės raketinės gynybos sistemomis. Išvogtų brėžinių sąraše yra pažangios „Patriot“ raketų sistemos, kurių tikslus pavadinimas yra PAC-3, kariuomenės sistema, skirta numušinėti balistines sistemas, pavadinta Terminal High Altitude Area Defense (THAAD), karinio jūrų laivyno gynybos nuo balistinių raketų sistema „Aegis“.

Taip pat išvogtųjų sistemų sąraše yra svarbūs lėktuvai ir laivai – reaktyvinis F/A-18 lėktuvas, konvertoplanas „V-22 Osprey“, sraigtasparnis „Black Hawk“, karinio jūrų laivyno naujas karo laivas „Littoral Combat Ship“, skirtas patruliavimui pakrantės vandenyse.

Sąraše yra ir pati brangiausia JAV ginkluotės sistema – karo lėktuvas F-35. Dar ginkluotei neperduoto lėktuvo kūrimo darbai šiai šaliai jau kainavo 1,4 trilijono JAV dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (5)