Atrastas „Android“ virusas, kurio beveik neįmanoma išnaikinti  (4)

Kompiuterinio saugumo kompanija „Kaspersky Lab“ skelbia aptikusi iki šiol sudėtingiausią „Android“ įrenginiams pritaikytą kenkėjišką programą, rašo Mashable.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Patekęs į „Android“ įrenginį, virusas „Backdoor.AndroidOS.Obad.a“ gali siųsti SMS žinutes į papildomai apmokestinamus numerius, atsiųsti ir įdiegti kitas kenkėjiškas programas ar net perduoti įrenginio valdymą programišiui, taip pat persikelti į kitus įrenginius „Bluetooth“ ryšiu.

Maža to, virusas yra įvaldęs maskuotės meną ir į mobiliuosius įrenginius patenka išnaudodamas „Android“ saugumo skyles, kurios iki šiol nebuvo žinomos. Patekęs į įrenginį virusas išsyk pareikalauja administratoriaus privilegijų, o jas gavęs tampa slaptuoju įrenginio valdovu.

„Gavusi administratoriaus teises, kenkėjiška programa nebegali būti ištrinta: išnaudodama anksčiau nežinotą „Android“ pažeidžiamumą, programa mėgaujasi suteiktomis privilegijomis, tačiau ji nebūna įrašyta tarp įrenginių, kuriems suteiktos administratoriaus teisės“, – pastebi „Kaspersky Lab“ ekspertas Romanas Unuchekas.

Saugumo specialistai jau informavo „Google“, kuri prižiūri „Android“ platformą, apie rastas saugumo spragas.

Gera žinia ta, kad ši kenkėjiška programa kol kas nespėjo išplisti. „Kaspersky Lab“ duomenimis, iš visų virusais užkrėstų mobiliųjų įrenginių, šis virusas gali būti aptiktas tik maždaug 0,15 proc. atvejų.

Daugiau informacijos apie „Backdoor.AndroidOS.Obad.a“ virusą galite rasti čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(17)
(0)
(1)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: