„Google“ įveikė konkurentus, įskaitant „Apple“, ir tapo brangiausia kompanija pasaulyje  (13)

Pranešama, jog interneto gigantas „Google“ aplenkė savo vieną iš konkurentų, kompaniją „Apple“, ir tapo labiausiai vertinga technologijų kompanija pasaulyje. Štai rinkos kapitalizacijos sferoje „Apple“ vertė krito vos 1.09%, bet „Google“ kilo 0.39%, ir to užteko pakilti į pirmąją vietą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu „Google“ rinkos kapitalizacijos vertė siekia 240.6 milijardus JAV dolerių, o „Apple“ smuko iki 233.2 milijardų JAV dolerių. Tam įtakos pastaruoju metu turėjo paskutiniu metu vangūs „Apple iPhone“ išmaniųjų telefonų bei recesijoje esančių „iPad“ planšetinių kompiuterių pardavimai.

Nepaisant gana puikiai atrodančių skaičių, „Google“ realiai atsilieka nuo „Apple“. Taip yra dėl to, jog „Apple“ turi be galo daug grynųjų pinigų. Įsivaizduokite, jog perkate namą už 350 tūkstančių JAV dolerių, bet jame ant grindų guli 100 tūkstančių JAV dolerių. Jūs randate identišką namą už 300 JAV tūkstančių JAV dolerių, bet veikiausiai pasirinktumėte pirmąjį, nes antrajame ant grindų nėra nieko.

Panašiai yra ir su „Apple“. Nors jos rinkos kapitalizacijos vertė krito iki 233.2 milijardų JAV dolerių, pridėjus turimas lėšas iš tiesų gauname netgi apie 378 milijardus JAV dolerių. Tuo tarpu, nors „Google“ vertė ir didesnė, pridėjus turimas lėšas teišeina 286 milijardai JAV dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(10)
(0)
(0)

Komentarai (13)