Naujasis „Google“ projektas – „Loon“ (Video)  (1)

Jau kuris laikas vienas iš „Google“ vadovų Eric Schmidt kalba apie žmones neturinčius interneto prieigos, kurių yra maždaug du trečdaliai. Projektas „Loon“ yra būtent tam skirtas technologinis sprendimas – duoti interneto ryšio galimybę visiems pasaulio žmonėms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šio projekto veikimo principas yra gan paprastas: sudarytas oro balionų tinklas, kurie sklando maždaug 20 kilometrų aukštyje ir skleidžia bevielį interneto ryšį.

Pasak oficialaus „Google“ projekto „Loon“ tinklapio, šie balionai sklandys dvigubai aukščiau už lėktuvus. Juos sklandytų vėjas tam tikra kryptimi, tačiau nesunku būtų pakeisti kryptį tiesiog pakeitus baliono aukštį ir „pakliuvus“ ant kita kryptimi pučiančio vėjo. Na, o žmonės prie tokio baliono skleidžiamo bevielio interneto galėtų prisijungti per specialią anteną, kuri būtų pritvirtinto prie pastato. Skleidžiamas ryšys būtų perduodamas nuo pastato iki baliono ir taip perdavinėjamas tarp balionų, kol ryšys vėl grįžtų į žemę ir susijungtų su internetu.

Projekto „Loon“ bandymai turi prasidėti jau šį mėnesį, Naujojoje Zelandijoje. Nuo Zelandijos pietinės salos bus paleista 30 šių balionų, kurie skleis internetą grupei testuotojų. Šioje testavimo fazėje bus atsižvelgta į testuotojų patirtį ir pagal tai tobulinama technologija.

Daugiau informacijos apie šį „Google“ projektą galite rasto oficialiame tinklapyje google.com/loon arba Google+ socialiniame tinkle.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
Autoriai: Edgaras Apšega
(13)
(0)
(0)

Komentarai (1)