„Google“ išleido mobiliesiems įrenginiams skirtą virtualią klaviatūrą  (2)

Bendrovė „Google“ prieš keletą dienų išleido „Android“ operacinę sistemą naudojantiems mobiliesiems įrenginiams skirtą virtualią klaviatūrą „Google Keyboard“, kuri konkuruos su gerai žinomais trečiųjų šalių sprendimais „Swype“ ir „SwiftKey“, praneša TedchRadar.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anksčiau tik „Nexus“ išmaniuosiuose telefonuose ir planšetiniuose kompiuteriuose diegtą klaviatūrą šiuo metu iš programėlių parduotuvės „Play Store“ gali atsisiųsti ir kitų įrenginių savininkai, turintys „Android 4.0“ ar aukštesnę platformos versiją. Kol kas klaviatūra prieinama tik JAV gyventojams, tačiau artimiausiu metu ji turėtų būti išleista ir Europos šalyse.

Įdiegę „Google Keyboard“, vartotojai galės rašyti tekstus ne tik spaudydami paskirus simbolius, tačiau ir braukdami pirštu per juos. Virtuali klaviatūra taip pat turės automatinio klaidų taisymo bei žodžių nuspėjimo funkcijas, be to, tekstus telefonui bus galima tiesiog padiktuoti. Programėlė turės 26 skirtingų kalbų žodynus, o klaviatūros simboliai galės būti išdėstyti pagal 13 iš jų.

Daugeliu išvardintų virtualios „Google“ klaviatūros funkcijų pasižymi kitos „Android“ programėlės skirtos tekstų įvedimui. Kai kurios iš jų yra susilaukusios itin didelio populiarumo ir turi nemažai lojalių vartotojų. Pavyzdžiui, bendrovės „Nuanace Communications“ plėtojamą „Swype“ klaviatūrą naudoja daugiau kaip 250 mln. vartotojų visame pasaulyje.

Kai kam gali kilti klausimas kodėl „Google“ šią klaviatūrą padarė prieinamą visiems „Android“ vartotojams, jeigu jie ir taip turi net keletą kitų sprendimų? Atrodo, kad bendrovė taip pasielgė, siekdama atkreipti dėmesį į trečiųjų šalių programinę įrangą.

„Android“ yra atviro kodo platforma, o tai reiškia, kad kiekvienas mobilųjį įrenginį gali pritaikyti pagal savo individualius poreikius. Pasirinkimas kokią klaviatūrą naudoti yra vienas iš tokio pritaikymo pavyzdžių – „Google Play“ parduotuvėje yra daugybė puikų klaviatūrų“, – rašoma bendrovės pranešime.

Manoma, kad „Google Keyboard“ turėtų būti diegiama visose būsimuose „Android“ platformos versijose, įskaitant ir šiuo metu kuriamą „Key Lime Cake“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (2)