Suspausto oro žiedai leis pajusti virtualius daiktus (Video)  (2)

Valdyti ekrane virtualius herojus bei daiktus gali bet kuris žmogus, kuris turi kontrolerį Kinect, kompanijos Nintendo konsolę, o ir „išmaniųjų“ televizorių gamintojai stengiasi neatsilikti – integruojama vis daugiau gestų atpažinimo sistemų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antra vertus, jei žaidžiate virtualų tenisą, nepajusite, kaip virtualus kamuoliukas atsitrenkia į jūsų raketę. Tiesa, „jausmas“ atsiras tuomet, jei naudosite Disney Research inžinierių sukurtą Aireal technologiją.

Specialus įrenginys išpučią suspausto oro žiedus tiesiai į žmogų, kuris yra iki metro atstumu nuo įrenginio. Oro srautai sukuriami penkių garsiakalbių, kurie įmontuoti į Aireal, o specialus kontroleris nukreipia orą reikiama kryptimi. Maksimalus tokio žiedo diametras sudaro 8,5 cm.

Kūrėjų teigimu, technologija leidžia išstudijuoti netgi virtualaus daikto paviršiaus tekstūrą, „liečiant“ ją ranka ore. Specialistai mano, jog tokia technologija leis kurti ne tik kompiuterines vartotojo sąsajas ar kompiuterinius žaidimus, tačiau padės ieškoti naujų būdų, kaip žmogus gali sąveikauti su kompiuteriu.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(10)
(0)
(0)

Komentarai (2)