Rusijoje sukčiai pardavinėja „sūdytus“ iPhone  (9)

Apple produktai iki šiol išlieka prestižiniais, todėl jie traukia ne tik paprastų vartotojų, tačiau ir sukčių dėmesį. Štai visai neseniai Rusijos Paštas sulaukė vietos teisėsaugos organų vizito, kadangi vietoj iPhone 5 pristatė originalią dėžutę su žolės sėklomis. Rodės, nieko jau nenustebinsi po tokių įvykių, tačiau sukčiai visuomet sugalvoja ką nors naujo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maskvos policija vietos metropolitene sustabdė sukčių vykdomą prekybą „garsaus prekinio ženklo išmaniaisiais telefonais“. Sprendžiant iš pateiktų nuotraukų, kalbama apie Apple iPhone. Tiesa, apgauti pirkėjai vietoj telefono dėžutėje rasdavo paprastą maistinę druską. Į policiją kreipėsi vyras, kuris teigė, kad už 38 000 rublių (~ 3040 lt) nepažįstamas asmuo jam pardavė dvi dėžutes su Apple išmaniaisiais telefonais. Vis tik nukentėjusysis namie pamatė, kad vietoj iPhone gavo druskos.

Policija ėmėsi operatyvinių veiksmų ir sulaikė tris asmenis. Po kratos viename iš butų buvo rasto 49 išmaniojo telefono iPhone dėžutės, kurios buvo pripildytos druska. Po kelių dienų vienoje metro stotelių sulaikyti dar du asmenys.

Rusijoje nutikę įvykiai nėra pirmieji pasaulyje apskritai. Jau buvo atvejų, kai, pavyzdžiui, Jungtinėse Valstijose žmonės įsigydavo planšetinį kompiuterį iPad, tačiau pasirodydavo, kad pakuotėje yra medienos gabalas arba panašaus dydžio plyta.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: