Eletromagnetinis automatas, nešiojamą kompiuterį paverčiantis į rėtį (Video)  (14)

Savadarbis elektromagnetinis automatas kulkas iš vamzdžio siunčia 42 m/s greičiu: spustelėjus gaiduką, kulka įstatoma į spyruoklės pavidalo vamzdį, kuriuo paleidžiama elektros srovė generuoja magnetinį lauką, o šis įgretina kulką. Įdomu? Ir puikiausiai veikia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaizdo siužete nufilmuota, kaip šiuo "Delta-V" Engineering" entuziasto Džeisono Murėjaus (Jason Murray) sukonstruotu ginklu varpomos ne tik tuščio gazuotų gėrimų skardinės, bet ir nešiojamojo kompiuterio ekranas.

Elektromagnetinis automatas pagamintas iš 8 elektromagnetinių spiralių. Jos sujungtos išilgai į vieną ilgoką vamzdį. Energija šį ginklą aprūpina du nešiojami ličio elementai, kartu generuojantys 50 V ir 360 A elektros srovę. Elektros srovės parametrus reguliuoja keletas automate įmontuotų nedidelių prietaisėlių.

Spustelėjus gaiduką, mechaninė spyna įstato šovinį į vamzdį, kur, kliudęs infraraudonųjų spindulių jutiklį, užtaisas įjungia automato mechanizmą ir kulka įstumiama į 8 spiralių vamzdį. Spiralėmis pradeda tekėti elektros srovė, kuri generuoja magnetinį lauką, o šis stumia ir įgreitina metalinę kulką. Tada – beveik begarsis šūvis.

Na, ir, žinoma, geriau vieną kartą pamatyti:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(26)
(0)
(3)

Komentarai (14)