„The Financial Times“: JAV Siriją gali pulti jau šią savaitę, pirmieji smūgiai Damaską pasieks iš jūros (Video)  (62)

JAV sparčiai didina ginkluotąsias pajėgas prie Sirijos krantų. Spėliojama, kad intervencija į pilietinio karo krečiamą Siriją gali prasidėti jau šią savaitę. Analitikai prognozuoja žaibišką karą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Populiarus Rusijos laikraštis „Kommersant“ išanalizavo sekmadieninį JAV gynybos sekretoriaus Chucko Hagelio pareiškimą. Primename, sekretorius teigė, kad JAV kariškiai pasirengę imtis veiksmų prieš Siriją. Trūksta tik prezidento Baracko Obamos pritarimo.

„Kommersant“ pastebi, kad šis Ch.Hagelio pareiškimas sutapo su JAV karo pajėgų stiprinimu prie Sirijos krantų. Šiuo metu regione dreifuoja smogiamoji laivų grupė. Jos flagmanas – „Nimitz“ tipo atominis lėktuvnešis. Tokio paties tipo lėktuvnešiai – karinėse operacijose pagarsėję „USS John C. Stennis“ ir „USS George H. W. Bush“, dalyvavę operacijose Ormūzo sąsiauryje (Persijos įlankos pietvakariai). Tai – didžiausi pasaulyje karo laivai.

Rusijos žiniasklaida skelbia, kad į Sirijos pusę dideliu greičiu plaukia dar viena analogiška karo laivų grupė.

„Komsomolskaja pravda“ turi duomenų, kad Viduržemio jūroje stiprinama ir kovinių JAV laivų – eskadrinių minininkų (SM) – ginkluotų sparnuotosiomis raketomis, pajėgos. Tikėtinas scenarijus, kad būtent šie laivai suduos pirmąjį smūgį iš jūros (Sirijos kranto linija su Viduržemio jūra – 180 km).

Bus žaibiškas karas?

Aukštas (bet neįvardytas) Pentagono valdininkas laikraščiui „The Financial Times“ pranešė, kad karas su Sirija prasidės jau šią savaitę. Jo teigimu, JAV ir sąjungininkai neplanuoja ilgo karo su Basharo al-Assado režimu.

Primename, kad JAV ėmė telkti savo karines pajėgas prie Sirijos krantų po to, kai rugpjūčio 21 dieną buvo pranešta apie tai, kad šalies valdžia Damaske prieš žmones panaudojo cheminį ginklą. Sirijos opozicijos atstovų teigimu, šios atakos metu žuvo daugiau kaip 1600 žmonių. Tiesa, organizacijos „Gydytojai be sienų“ duomenys kitokie: jie teigia, kad žuvo 355 žmonės.

Sirijos valdžia atmeta kaltinimus surengus cheminio ginklo ataką ir tvirtina, kad tai yra sukilėlių provokacija. 

Basharas al-Assadas: JAV patirs pralaimėjimą, kaip ir visuose savo karuose

Sirijos prezidentas Basharas al-Assadas atmeta kaltinimus organizavus cheminę ataką. Duodamas interviu Rusijos laikraščiui „Izvestija“, Sirijos diktatorius sakė: „Mus kaltina, kad surengėme dujų ataką sukilėlių kontroliuojamame rajone. Iš tikrųjų šiame rajone nėra jokios fronto linijos tarp valstybinės armijos ir smogikų (sukilėlių). Ir ar galėtų valstybė naudoti cheminį ar bet kokį kitą masinio naikinimo ginklą rajone, kuriame yra sukoncentravusi savo karines pajėgas?“

B.al Assadas taip pat pranašauja JAV pralaimėjimą „šiame kare, kaip ir visuose kituose, kuriuos iki šiol pradėdavo – pradedant Vietnamu ir baigiant galimu įsiveržimu į Siriją“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(19)
(0)
(0)

Komentarai (62)