Microsoft paprašė HTC įdiegti Windows Phone į Android telefonus  (8)

Praėjo jau beveik treji metai, kai buvo išleista operacinė sistema Windows Phone, ir nors per tiek laiko ji padarė pažangą, bet ši programinė įranga vis dar nėra tokia žavinti. Išmaniųjų telefonų rinkoje Microsoft vis dar atsilieka nuo Android ir iOS, todėl amerikiečių kompanija priversta priimti desperatiškus WP populiarinimo sprendimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šį kartą Microsoft nusprendė pasiūlyti HTC įrašyti Windows Phone į telefonus, kurių paprastai sukurti darbui su operacine sistema Android. Tai reiškia, kad telefonas veiks su dvejomis operacinėmis sistemomis, ir vartotojas galėtų keisti vieną kita, kada tik panorėjęs.

Toks veikimo principas jau egzistuoja kai kuriuose planšetinių kompiuterių modeliuose. Kad susitarimas būtų lengviau pasiektas, Microsoft HTC pasiūlė operacinės sistemos licencijų mokesčio panaikinimą. Windows Phone buvimas Android telefonuose reikštų, kad žmonės galėtų išbandyti Microsoft produktą be būtinybės atskirai įsigyti Windows Phone išmanųjį telefoną.

Daugelis žmonių išbandytų kitokią operacinę sistemą, bet nenori žengti šio žingsnio, ypač palyginę jų galimybes. Atsižvelgiant į Android populiarumą, žmonės galės pirkti telefoną su Google produktu ir tuo pačiu išbandyti Windows Phone. Microsoft tiki, kad tai padės padidinti jų rinkos dalį.

Tiesa, šiuo metu kompanijos HTC pozicijos svyruoja ir be papildomų eksperimentų, todėl labai abejotina, kad ši strategija labai pagelbėtų Microsoft.

Pranešama, jog Taivano mobiliųjų telefonų gamintoja HTC trečiąjį metų ketvirtį skaičiavo 100 mln. JAV dolerių siekiančius nuostolius, skelbia BBC. Viena pirmųjų Android išmaniųjų telefonų gamintojų nesugeba rinkoje konkuruoti su tokiomis kompanijomis kaip Samsung arba Apple. Nors kompanija teigia, kad artimiausiu metu tikisi atsitiesti, analitikai to nesitiki.

BBC skaičiuoja, kad per paskutinius 12 mėn. HTC akcijų vertė smuko 50%.

Liepos mėnesį HTC išleido naują išmanųjį telefoną – „HTC One mini“. Tai – mažesnė kompanijos flagmano „HTC One“ versija.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (8)