Eric Schmidt pareiškė, kad Android yra saugesnė platforma nei iOS  (1)

Eric Schmidt, Google direktorių valdybos pirmininkas ir buvęs šios kompanijos vadovas, mėgsta garsias frazes. Šį kartą jis viešai pareiškė, kad programinė platforma Android yra žymiai saugesnė, nei Apple operacinė sistema iOS, rašo puslapis ZDnet.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanijos Gartner surengto simpoziumo metu Eric Schmidt, išgirdęs vieno iš analitikų repliką apie tai, jog „Android“ „nėra pakankamai saugi“, atsakė, jog Google sistema yra „saugesnė nei iPhone". Šis pasisakymas auditorijoje sukėlė nemažai juoko.

Eric Schmidt nesistengė savo pareiškimo patvirtinti tiesioginiais faktais, tačiau kažkodėl papasakojo apie tai, kiek Android įrenginių šiuo metu yra aktyvuota visame pasaulyje, bei apie tai, jog jų saugumo sistemos „praeina griežtą patikrą“.

Google direktorių valdybos pirmininkas taip pat neketino laukti klausimo apie Android ekosistemos fragmentaciją, tačiau atsakymas buvo gana keistas. Jo teigimu, suderinami tarpusavyje Android įrenginiai yra todėl, kad juos jungia unifikuota programų el. parduotuvė Google Play: „Mes esame pasirašę susitarimus su gamintojais, kad ir kitos programų el. parduotuvės turėtų būti suderinamos tarpusavyje, ir Android platformos atžvilgiu tai yra tikras proveržis.“

Galima priminti, kad neseniai JAV vyriausybinės agentūros atliko tyrimą. Jis parodė, jog daugelio mobilių įrenginių su Android negalima atnaujinti iki aktualiausios operacinės sistemos versijos. Tai reiškia, kad tokie įrenginiai yra potencialūs taikiniai dėl daugybės saugumo spragų.

Antra vertus, Eric Schmidt dar kartą pastebėjo, jog svarbiausias dalykas – tai visų Android skirtų programų tarpusavio suderinamumas. Savo pasirodymo pabaigoje Google valdybos pirmininkas pakartojo, jog Android operacinė sistema yra „ypač saugi“, o taip pat paragino naudotis Gmail, Chrome ir kitais produktais bei paslaugomis, kurias Google šiuo metu siūlo praktiškai viso pasaulio vartotojams.

FACEIT. LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (1)