Windows 7 atnaujinimas padės atlaisvinti daugiau vietos kaupikliuose  (19)

Kaip žinia, praėjusį antradienį Microsoft išleido dar vieną savo produktams skirtų atnaujinimų porciją. Vienas iš jų turėtų padėti Windows 7 vartotojams atlaisvinti daugiau vietos savo kaupikliuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie pastarąjį atnaujinimą buvo papasakota Microsoft Server and Tools tinklaraštyje. Operacinėje sistemoje Windows 7 egzistuoja katalogas „WinSxS“, kuriame saugojami tarnybos Windows Update atsiųsti failai. Visa tai daroma tam, kad šalindamas atnaujinimus, vartotojas galėtų sugrįžti prie ankstesnės versijos.

Kai įdiegiamas atnaujinimų paketas (Service Pack, SP), galima pasirinkti opciją, kad visi šie failai būtų pašalinti, kadangi jei daugiau nebereikalingi.

Kaip jau žinome, atnaujinimų paketas Service Pack operacinei sistemai Windows 7 atiteko tik vienas, ir jų daugiau išleisti neketinama (lygiai kaip ir Windows Server 2008 R2). Dėl šios priežasties Windows 7 vartotojų sistemose katalogas „WinSxS“ pasipildo jau kelerius metus – bent jau pas tuos, kurie neišjungė Windows Update.

Tam reikalui buvo atnaujinta programa Disk Cleanup, skirta Windows 7 SP1. Dėl atnaujinimo ji gali atsikratyti senų failų. Atnaujinimas turi statusą „Svarbus“, jį galima atsisiųsti per Windows Update arba rankiniu būdu iš šio puslapio.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(15)
(0)
(4)

Komentarai (19)

Susijusios žymos: