Naujas žaidėjas Lietuvos išmaniųjų telefonų rinkoje – „Gsmart“ modeliai su „Android“ operacine sistema  (16)

Plačiai žinoma kompiuterinės technikos gamintoja iš Taivano – „Gigabyte“ – plečiasi į Lietuvą: pradedama prekyba bendrovės kuriamais išmaniaisiais telefonais „Gsmart“ su „Android“ operacine sistema. Telefonų importuotojai tikina, kad taivaniečių produkcija siūlo geriausią kainos ir kokybės santykį ir tikisi per metus atsiriekti 5 proc. išmaniųjų telefonų rinkos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Taivaniečių bendrovė „Gigabyte“ yra žinoma kaip pasaulinė kompiuterių motininių plokščių rinkos lyderė ir kitos techninės įrangos gamintoja. Bendrovė pelnė šimtus tarptautinių apdovanojimų, įrodančių, kad sugeba gaminti kokybiškus gaminius. Jos produktai žinomi ir Lietuvos kompiuterių vartotojams. Visos šios priežastys paskatino mus pasiūlyti lietuviams „Gsmart“ išmaniuosius telefonus. Tikimės, kad jie bus tokie pat populiarūs bei sėkmingi, kaip ir kiti kompanijos produktai ir per metus užims 5 proc. išmaniųjų telefonų rinkos, kuri yra smarkiai išaugusi“, – sakė „Gigabyte“ telefonus į Lietuvą importuojančios bendrovės „Asbis“ produktų vadovas Vilius Kazragis. Vartotojai nori geros kainos ir kokybės Jo teigimu, „Gsmart“ pagrindiniu „arkliuku“ Lietuvoje bus geriausias siūlomas kainos ir kokybės santykis. „Lietuvoje jau prekiaujame „Prestigio“ išmaniaisiais telefonais su „Android“ operacine sistema ir matome, kad šie modeliai sparčiai populiarėja būtent dėl kainos ir kokybės santykio. Yra daugybė lietuvių, kurie nori turėti kokybišką išmanųjį telefoną su pažangiomis technologijomis, bet naujam pirkiniu skirti iki tūkstančio litų. Su „Gsmart“ atėjimu rinkoje vartotojai turės galimybių patenkinti šį savo pageidavimą ir didesnę pasirinkimo laisvę“, – sakė V. Kazragis. Jo prognozėmis, „Gsmart“ bus populiarūs tarp jaunimo ir vidutines pajamas gaunančių piliečių. „Šiuos telefonus taip pat noriai turėtų pirkti tėvai savo vaikams, nes kaina ir techninės specifikacijos yra patrauklios, dizainas modernus, o įrenginiuose sukasi populiariausia pasaulyje ir daugiausia mobiliųjų programėlių siūlanti „Android“ operacinė sistema – tokia, kokią ją sukūrė „Google“, be jokių firminių „rūbų“. Tai yra svarbiausi kriterijai, kurių ieško dauguma Lietuvos vartotojų“, – sakė „Asbis“ atstovas.

Septyni nauji „Gsmart“ modeliai

Iki metų pabaigos Lietuvoje pasirodys septyni „Gsmart“ modeliai: „Guru G1“, „Roma R2“, „Tuku T2“, „Aku A1“, „Alto A2“, „Sierra S1“ ir „Simba SX1“. Visuose juose įdiegta „Android“ operacinė sistema, naudojami „Mediatek“ ar „Qualcomm“ procesoriai, o telefonai kainuos nuo 399 iki 999 litų. 

Anot V. Kazragio, iš šio asortimento būtų galima išskirti du įdomiausius modelius. Pirmasis jų – „Roma R2“. Jis itin plonas – vos 8,9 mm, talpina dvi SIM korteles, turi 4 colių (10,2 cm) įstrižainės lietimui jautrų ekraną, dviejų branduolių 1,3 GHz taktinio dažnio procesorių, 1 GB operatyviosios atminties ir telefone įdiegtą „Android 4.2 Jelly Bean“ operacinę sistemą. Šis modelis tekainuos 479 litus.

Antrasis – išmanusis „Guru G1“, kuris pagal savo techninius parametrus yra beveik toks pat galingas kaip „Samsung Galaxy S4“ ar „Samsung Note“, bet už tai dukart pigesnis. „Guru G1“ turi keturių branduolių 1,5 GHz taktinio dažnio „Mediatek“ firmos procesorių, 5 colių (12,7 cm) įstrižainės FHD 1920x1080 raiškos ekraną, 13 megapikselių (MP) raiškos galinę ir 2 MP raiškos priekinę kameras, 32 gigabaitus (GB) vidinės atminties, kurią su „micro SD“ kortele galima praplėsti dar 32GB. „Guru G1“ taip pat turi 2 GB operatyviosios atminties, 4.0 „Bluetooth“ jungtį ir galingą 2500mAh bateriją. Šis įspūdingų parametrų metalinio korpuso modelis turėtų tekainuoti 999 litus. 

„Lietuvoje iki šiol nebuvo nė vieno panašaus modelio, kuris galėtų pasiūlyti tokias technines specifikacijas už tokią mažą kainą. Paėmę telefoną į rankas vartotojai pajaus, kad telefono korpusui naudojamos itin kokybiškos medžiagos“, – sakė V. Kazragis.

Gali atsirasti ir pas mobiliojo ryšio operatorius

„Gsmart“ telefonus kol kas galima mažmeninės prekybos tinkluose, pavyzdžiui elektroninėje parduotuvėje 1a.lt. Derybas „Asbis“ veda ir su mobiliojo ryšio operatoriais, kuriuos kol kas labiausiai domina „Gsmart“ linijos flagmanas „Guru G1“. „Tikimės, kad iki metų pabaigos šį modelį bus galima įsigyti ir iš operatorių“, – sakė V. Kazragis.

„Gsmart“ telefonams yra suteikiama 2 metų garantija, o telefonų garantinį aptarnavimą, esant reikalui, atliks viena didžiausių kompiuterinės technikos, buitinės elektronikos ir buitinės technikos remonto ir aptarnavimo įmonių Lietuvoje „ServiceNet“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(18)
(0)
(3)

Komentarai (16)