573 Lt už kaušelį: palaižius švytėti pradedantys valgomieji ledai (Video)  (0)

Nustebinti naujais ledų skoniais ir deriniais – nemenkas iššūkis. Visų pirma todėl, kad valgomųjų ledų geografiniame žemėlapyje kone visi skonio ir aromato atradimai, ko gero, jau praeityje. Sako, yra net ir keptų lašinukų skonio ledų. Vis dėlto Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi bendrovė sugebėtų nustebinti net ir šilto bei šalto ledo ragavusius ledų skanėstų gurmanus. Britai pagamino pirmuosius pasaulyje tamsoje švytinčius valgomuosius ledus. O įsijungia jie jų lyžtelėjus. Maža to, kuo daugiau laižysite, tuo ryškiau jie švies.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lick Me I’m Delicious ("Lyžtelk mane, aš nepaprastai skanus") – taip vadinasi ledų naujovę išradusi kompanija. Jos įkūrėjui, ledų konditeriui Čarliui Hariui Frensiui (Charlie Harry Francis) į galvą šovė išganinga mintis: o ką, jei į ledų masę įmaišius bioliuminescenciniu švytėjimu pasižyminčių medūzų baltymo? Rezultatas – pirmieji pasaulyje ledai, kurie švyti tamsoje.

Švytinčios medžiagos buvo pagamintos iš baltymų, kurie sukelia medūzų švytėjimą.

"Pradėjome bendradarbiauti su kompanija, sintetinančia švytėjimo baltymus, kurie įprastai išgaunami iš medūzų. Mes savo ledų gamyboje naudojame specifinę šio baltymo atmainą, kuri neutralioje PH terpėje reaguoja su kalciu, todėl susilietęs su kalciu, tas baltymas pradeda švytėti."

Nuostabu ir tai, kad ledai pradeda švytėti ir tada, kai jų lyžtelima. Koks yra švytinčių ledų skonis, neaišku, tačiau Č. H. Frensis garsėja kaip neįprastų skonio derinių meistras – jo ledų aromatų gamoje yra ir fermentinio sūrio bei kepintų lašinukų skonio ledų. (Yra ir alaus skonio ledų).

Norintys paragauti švytinčių ledų su medūzų baltymais gali ruoštis laaaabai plačiai atverti ne tik burnas, bet ir pinigines: kaušelis švytinčių ledų kainuos... 225 JAV dolerius (573 litai). Tiesa, išmoningasis Č. H. Frensis gali pasiūlyti ir pigesnį variantą – džino su toniku skonio ledus iš chinino, kurie švyti ultravioletinių lempų apšviestose patalpose.

Kodėl šitie ledai taip žvėriškai brangūs? Nes švytintys medūziniai baltymai kainuoja keturis kartus brangiau už auksą.

Ir tai – dar ne viskas. Kitas išradimas, į kurį visą savo išmonę sutelkti ketina ledų meistras iš Jungtinės Karalystės – nematomi ledai!


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (0)