Atidaryta didžiausia saulės jėgainė Japonijoje (Video)  (9)

Po Fukušimos nelaimės vis dar su elektros energijos trūkumu susidurianti Japonija energija apsirūpins paprasčiau. Didžiausia saulės jėgainė Japonijoje – maždaug 300 tūkst. ant jūros įrengtų saulės kolektorių – tieks elektros energija 22 tūkst. Japonijos namų, praneša cnet.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietų Japonijoje esantis Kagošimos miestas iki šiol buvo žinomas dėl Sakurajimos vulkano, žaliosios arbatos ir raketų paleidimo aikštelės, o dabar bus žinomas ir dėl didžiausios saulės jėgainės Japonijoje.

Išmaniųjų telefonų gamintojas „Kyocera“ penktadienį atidarė „Kagoshima Nanatsujima“ 70 megavatų saulės jėgainę. Ją statyti nuspręsta po Fukušimos nelaimės gerokai sumažėjus elektros energijos pasiūlai Japonijoje.

290 tūkst. saulės kolektorių užima maždaug tiek vietos, kiek trijų Vatikano miestų plotas. „Kyocera“ jėgainę įkūrė kartu su kitomis šešiomis įmonėmis.

Japonijos Vyriausybės 2012 m. pradėta programa įpareigoja įmones supirkti visą iš atsinaujinančių išteklių pagamintą energiją. Tam, kad paskleistų savo saulės energijos filosofiją, Japonija pas save kviečia turistus ir studentus iš viso pasaulio.

Apačioje galite pamatyti reklaminį jėgainės filmuką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (9)