Intel ruošia etaloninę Android planšetę, kuri kainuos $99  (1)

Puslapio DigiTimes teigimu, šiame ketvirtyje kompanija Intel išleis platformos Bay Trail-T modifikaciją, kuri bus skirta nebrangiems planšetiniams kompiuteriams. Tikimasi, kad tai leis Android gamintojams savo 7“ sprendimus įsprausti į $99-129 kainos diapazoną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Android planšetinių kompiuterių segmentui Intel paruošė keletą techninių specifikacijų ir kainų variantų su platformomis Cherry Trail ir Bay Trail-T. 7“ ir 8“ ekraną turinčios planšetės kainuos nuo $149 iki $199, iki 10“ ekraną turintys sprendimai – nuo $199 iki $249, tuo tarpu didesni nei 10“ modeliai – nuo $249.

Nors nešiojamų kompiuterių gamintojai gana skeptiškai žiūri į hibridinius sprendimus (modeliai su prijungiamomis klaviatūromis), Intel ketina skirti dėmesio ir šiai nišai. Procesorių gigantas modeliuose su 10“-11“ ekranais ($299-499) rekomenduoja naudoti platformą Bay Trail-T.

Brangesniuose hibridiniuose „2-in-1“ kompiuteriuose, kurių kaina prasideda nuo $599, Intel siūlo naudoti Bay Trail-M, o taip pat Haswell-Y serijų procesorius (pastaruosius šiemet turėtų pakeisti 14 nm Broadwell-Y sprendimai).

Sena draugystė su Microsoft kompanijai Intel leido neapsiriboti vien tik rekomendacijomis: buvo paruošti net trys etaloniniai planšetiniai kompiuteriai su Windows 8.1, kurių kainos sudaro $399, $499 ir $599. Visi jie gavo platformą Bay Trail-T. Pigiausia Intel planšetė su Windows 8.1 gavo procesorių su 1,8 GHz taktiniu dažniu, 2 GB operatyvios atminties, 32 GB duomenų kaupiklį. Apie kitų planšetinių kompiuterių technines specifikacijas kol kas nieko nežinoma.

Lygiagrečiai su planšetinėmis platformomis Intel išleis 22 nm Merrifield sprendimus (jų debiutas numatytas 2014 m. I ketvirtyje) ir 22 nm Moorefield platformą (2014 m. III ketvirtyje). Pastarieji sprendimai bus skirti išmaniesiems telefonams.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (1)