CES 2014: ZTE modulinis telefonas Eco-Mobius (Video)  (7)

Apie modulinius telefonus buvo pradėta kalbėti dar 2013 m. Ir daugeliui tokia idėja pasirodė labai sveika: panorėjai – pakeitei procesorių, kamerą arba ekraną. Ir nereikia pirkti jokio naujo telefono.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šią idėja ėmė plėtoti kompanija Motorola Mobility, tuo tarpu parodoje CES 2014 panašaus įrenginio prototipą parodė kinų kompanija ZTE.

ZTE atstovai teigia, kad serijinis tokio išmaniojo telefono modelis pasirodys per artimiausius keletą metų. Mobilus įrenginys šiuo metu vadinasi Eco-Mobius, jis atrodo kiek patraukliau, jei Motorola projektas Ara. Prototipas turi keturis keičiamus modulius: LCD ekranas, branduolys (procesorius, operatyvioji atmintis ir duomenų kaupiklis), kamera ir akumuliatorius.

Kaip visa tai veiks? Pavyzdžiui, jei vartotojas mėgsta fotografuoti, jis gali su savimi pasiimti keletą kameros modulių, kiekvienas iš jų turės savo privalumų ir trūkumų. Esant reikalui, bus galima pakeisti esamą bateriją į talpesnę, taip pat pakeisti sudužusį ekraną…

ZTE užsiims visos platformos kūrimu, kuriai tiks visi reikiami komponentai. Būtent tuo kinų projektas ir skirsis nuo Motorola, kuri labai tikisi modulinio išmaniojo telefono Ara palaikymo iš trečių šalių kūrėjų bendruomenės.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(14)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: