CISCO nutraukė ryšius su ZTE paaiškėjus, kad ši bendradarbiauja su Iranu  (0)

Kinų kompanija ZTE greitu metu gali pajusti JAV Kongreso įtarimų pasekmes: ir ne tik žodžiais, bet veiksmais. Tiesa, ne tiesiogiai iš pačios JAV vyriausybės, tačiau iš amerikiečių kompanijų pusės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujienų agentūra "Reuters" praneša, jog tinklo įrangos gigantė CISCO nutraukė kiek anksčiau pradėjusius svyruoti partneriškus ryšius su ZTE po to, kai paaiškėjo faktas, kad kinai praėjusių metų liepos mėnesį pardavė CISCO tinklo įrangą Irano kompanijai "Telecommunication Company".

Kaip matome, kompanijai veiksmai, kurių dėka bandoma apeiti JAV paskelbtas Iranui sankcijas, gali tikrai brangiai kainuoti. Tuo pačiu metu CISCO vykdomasis direktorius John Chambers, bendraudamas su žurnalistais, tiksliai nepatvirtino santykių nutraukimo fakto, tačiau pažymėjo, jog jo kompanija neleis tiesiogiai ar netiesiogiai tiekti jos įrangą tokioms šalims, kaip Iranas, o jei tai įvyko, bus imtasi griežtų priemonių. Kitais žodžiais tariant, bet koks ZTE bendradarbiavimas su Iranu gali mažų mažiausiai sugadinti kinų santykius su CISCO.

Kalbėdamas apie santykių su amerikiečių kompanija nutraukimą, ZTE atstovas teigė: „ZTE labai sunerimusi dėl tokių įvykių ir veda derybas su CISCO. Tuo pačiu metu ZTE aktyviai bendradarbiauja su JAV Vyriausybe, vykdant tyrimą, susijusį su Iranu. Mes manome, jog viskas bus sureguliuota tinkamu būdu“.

Pranešama, jog CISCO su ZTE bendradarbiavo paskutiniuosius septynerius metus, taip norėdama kovoti su antru pagal dydį pasaulyje telekomunikacinės įrangos gamintoju "Huawei" (ypač besivystančiose rinkose). Tačiau paskutiniu metu santykiai tarp ZTE ir CISCO, kaip matome, yra vieni iš šalčiausių per visą jų bendradarbiavimo istoriją.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)