Pramuštgalvis "Boeing 767" pilotas lėktuvą į orą pakėlė, startuodamas nuo pievos (Video)  (1)

"Taip perrašoma aviacijos istorija", - išdidžiai deklaruojama vieno "YouTube" vaizdo siužeto antraštėje. Pasakyta gal kiek per garsiai, bet atvejis išties neeilinis. Etiopijos oro linijų "Ethiopian Airlines" pilotas avariniu būdu per mažame oro uoste nutupdytą milžinišką lainerį "Boeing 767-300ER" sugebėjo į orą pakelti tiesiog nuo Arušos miestelio (Tanzanija) oro uosto žolytės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

O kas belieka, kai pakilimo tako ilgis – vos 1 631 metras? Juk "Boeing 767-300ER" reikia mažiausiai 2 713 metrų ilgio pakilimo tako. Tiesa, šis dydis yra kintamas ir varijuoja priklausomai nuo to, kokiame aukštyje virš jūros lygio yra pakilimo takas. Arušos oro uostuko pakilimo takas – 1 387 m virš jūros lygio – beveik tinkamas tokio lainerio pakilimui. Trūksta tik keliasdešimties metrų. O juos įsibėgėjant, pasirodo, galima įveikti ir pievele.

Žinoma, toks pakilimas nėra stebuklas. Vis dėlto taip kilti yra rizikinga. Kita vertus – vienas malonumas stebėti iš šalies. Ypač žinant, kad, vaizdo siužeto autoriaus teigimu, lėktuvas tokiu būdu į orą pakilo "po avarinio nusileidimo".




Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(10)
(0)
(1)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: