Japonai pagamino galinio vaizdo veidrodėlį su „Android“  (0)

Japonijos bendrovė „Pioneer“ parodoje „CES 2014“ pademonstravo savo sukurto automobilio galinio vaizdo veidrodėlio, kuriame įdiegta „Android“ operacinė sistema, prototipą. Jis ne tik atlieka pagrindinę savo funkciją, bet ir siūlo asmeninio padėjėjo, navigacijos ir pramogines paslaugas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Drive Agent Mirror“ pavadintą išmanųjį veidrodėlį „Pioneer“ ruošė kartu su bendrove „Robin Labs“, balsu valdomų sistemų kūrėja. „Drive Agent Mirror“ yra šiek tiek ilgesnis ir platesnis už įprastą automobilinį užpakalinio vaizdo veidrodėlį. Kairėje jo dalyje įrengtas nedidelis sensorinis ekranas. Kai jis išjungtas, jo paviršius susilieja su likusia veidrodžio dalimi, ir jį galima naudoti kaip įprastai. Įjungus „Drive Agent Mirror“ jis gali veikti kaip balsu valdomas išmanusis „Android“ įrenginys. Balso komandomis aktyvuojamas laiko trukmės tarp numatyto maršruto taškų apskaičiavimas, formuojama optimali važiavimo trasa atsižvelgiant į eismo spūstis ir kitas kliūtis.

Pasak „Pioneer“ atstovų, vairuotojai nuolat žvilgčioja į galinio vaizdo veidrodėlį, todėl naudotis jo siūlomomis navigacinėmis ir pramoginėmis funkcijomis kur kas patogiau. „Drive Agent Mirror“ kūrėjų teigimu, toks veidrodėlis mažiau nei kitos informavimo apie padėtį kelyje ir navigacijos priemonės blaško vairuotojo dėmesį.

Kada šis įrenginys bus pateiktas rinkai ir kiek kainuos, kol kas neskelbiama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(3)
(0)
(0)

Komentarai (0)