Duomenų perdavimas „Wi-Fi“ ryšiu pagreitės iki 7 Gbps  (0)

„Wi-Fi“ standartas 802.11ac praėjusią vasarą pamažu pradėjo skintis kelią į paprastų žmonių namus – atsirado pirmieji šį standartą palaikantys maršrutizatoriai, duomenis be laidų galintys perduoti net 1,3 Gbps sparta. Tai – tikrai įspūdingas greitis. Bet... tai jau senos naujienos. Naujas standartas 802.11ac-2013 smarkiai aplenks net ir dabartinį spartos lyderį ir pasieks fantastišką 7 Gbps duomenų perdavimo spektrą 5 GHz dažnio ruože.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinoma, nė vienas iš „Wi-Fi“ standartų realiomis naudojimo sąlygomis duomenų neperduoda taip sparčiai, kaip oficialiai nurodyta dokumentuose, kurie remiasi laboratorinių bandymų duomenimis. Pavyzdžiui, dabartiniai 802.11ac įrenginiai duomenis perduoda ne didesne nei 400-800 Mbps sparta, rašo zdnet.com.

Taigi, galima tikėtis, kad naujos 802.11ac kartos maršrutizatoriai sugebės perkopti 1 Gbps spartos ribą ir realiomis sąlygomis, o idealiu atveju – galbūt net pasieks 2,5 Gbps. Ir jei tai bus tiesa, tuomet laidinis jungimasis prie interneto, suteikiantis galimybę duomenis siųstis 1 Gbps sparta, taps menkaverčiu.

802.11ac yra už ankstesnių kartų „Wi-Fi“ technologijas (pavyzdžiui, 802.11n) tobulesnis standartas, nes išnaudoja platesnius kanalus duomenų perdavimui 5GHz dažnių spektre: duomenys perduodami 80 MHz pločio kanalais, o ne 40 MHz kanalais, kokie naudojami 802.11n standarte.

Kaip skelbia organizacija IEEE, besirūpinanti technologijų standartais, 802.11ac-2013 technologija išnaudos 80 ir 160 MHz ištisinio ir neištisinio dažnio kanalus, kurie bus lanksčiai paskirstomi. Tiesa, dėl kanalų pločio 5 GHz dažnių spektre lieka nedaug laisvų dažnių skirtingiems maršrutizatoriams, todėl IT architektams teks nemažai padirbėti, kad užtikrintų sklandų darbą be virtualių informacijos kamščių.

Pirmųjų 802.11ac-2013 standartą palaikančių įrenginių gamybos grafiko dar nepaskelbė nė vienas iš didžiųjų šios rinkos dalyvių, tačiau galima tikėtis, kad jau šių metų Kalėdoms vieną-kitą naujovišką maršutizatorių parduotuvėje rasti galėsime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: