Kompanija Acer susižavėjo “išmaniaisiais” papuošalais  (0)

Kompanijos „Acer“ viceprezidentas Peteris Shieh pranešė, kad „Acer“ kuria naujus dėvimos elektronikos gaminius, kurie kartu su išmaniaisiais telefonais, planšetėmis ir „Chromebook“ nešiojamaisiais kompiuteriais gali tapti perspektyvia jos verslo kryptimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Yra žinoma, kad kai kuriuos tokių įrenginių prototipus „Acer“ už uždarų durų demonstravo savo sukviestiems svečiams parodos „CES 2014“ metu, tačiau plačioji visuomenė apie juos dar nieko nežino.

Šiek tiek paslaptingumo uždangą praskleidė Taivano leidinys „Focus Taiwan“, pacitavęs vieną „Acer“ dirbantį šaltinį: „Mes tikimės, kad galėsime pristatyti išskirtinį gaminį, bet neskubėsime su jo išleidimu pirmąjį metų ketvirtį. Tikėtina, kad tarptautinėje rinkoje jis pasirodys antrąjį šių metų pusmetį“.

Nors „Samsung“, „Sony“ ir kai kurie kiti dėvimos elektronikos gamintojai jau yra pristatę savo išmaniuosius laikrodžius, o „Google“ – išmaniuosius akinius, pasak šaltinio, „Acer“ tuo neapsiribos. Esą naujasis gaminys gali būti pateiktas kaip papuošalas su įvairiais jutikliais ir galės veikti ne tik bevieliu ryšiu sujungtas su išmaniuoju telefonu, bet ir autonomiškai.

Leidinys atkreipia dėmesį, kad „Acer“ dar nepriėmė galutinio sprendimo dėl šios naujovės gamybos. Be to, neaišku, apie kokį konkretų papuošalą čia kalbama: pakabuką, apyrankę, auskarus ar žiedą, o gal iškart kelis variantus.

„Acer“ atsigręžimas į dėvimo elektronikos rinką yra logiškas: vis mažėjant asmeninių kompiuterių paklausai analitikai prognozuoja, kad dėvimų įrenginių rinkos artimiausiais metais laukia energingas augimas.

Taivano Pramonės technologijų tyrimų instituto specialistai prognozuoja, kad iki 2018 m. dėvimos elektronikos gaminių metinės tiekimo apimtys gali išaugti iki 191 mln. vienetų, o piniginė jų išraiška pasieks 20,6 mlrd. JAV dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(6)
(0)
(0)

Komentarai (0)