JAV kariuomenė gavo virtualų poligoną (Video)  (0)

Jungtinių Valstijų bendrovė „Northrop Grumman“ pagamino karių rengimui ir treniravimui skirtą kompaktišką 360 laipsnių aprėpties virtualios tikrovės sistemą VIPE (Virtual Immersive Portable Environment) „Holodeck 360“, naudojančią prieinamą komercinę techninę įrangą bei kompiuteriniuose žaidimuose naudojamas virtualios aplinkos kūrimo technologijas, praneša „Wired“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad ši sistema vartotojus „giliai panardina“ į menamą tikrovę ir leidžia jiems išbandyti įvairių operacijų scenarijus. „Holodeck 360“ palaiko įvairius situacijų imitavimo ir treniravimosi užduočių variantus, įskaitant ir tuos, kuriuose būtinas komandinis veikimas. Yra galimybė atsižvelgti į treniruojamų asmenų kultūrinį pasirengimą ir vartojamas kalbas, sakoma pranešime.

Kadangi ši virtualios tikrovės sistema naudoja masinės gamybos techninę įrangą, jos kaina yra palyginti žema, o sistemos plėtimo ir atnaujinimo darbai bus nesudėtingi ir taupūs, teigia „Northrop Grumman“ atstovai.

Jų teigimu, šios sistemos pranašumas lyginant su kitomis yra galimybė treniravimosi tikslais naudoti norimus situacinius scenarijus, kuriuose labai tiksliai generuojama konkreti aplinka ir pavojai, su kuriais tikrovėje gali susidurti treniruojami kariai. Tai yra, virtuali tikrovė maksimaliai priartinama prie realybės, ir reikiami įgūdžiai treniruojami tarytum realios karinės operacijos metu.

„Holodeck 360“ operatoriai prireikus gali realiuoju laiku įkelti į treniruotės scenarijų naujus pavojus ir kliūtis, pavyzdžiui, savadarbes minas ir priešo kovotojus. „Northrop Grumman“ VIPE „Holodeck“ programos vykdytojų teigimu, sparti virtualios tikrovės generavimo ir žaidimų technologijų plėtra suteikia beveik neribotų treniravimosi naudojant tokias sistemas galimybių. Esą jei tik galima ką nors įsivaizduoti, „Northrop Grumman“ specialistai gali tai perkelti į menamos tikrovės modelį.

„Northrop Grumman“ praneša nagrinėjanti galimybę savo VIPE sistemas pritaikyti ir realioms medikų, teisėtvarkos pareigūnų, specialiųjų tarnybų darbuotojų treniruotėms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(7)
(0)
(0)

Komentarai (0)