Parodyti pirmieji telefonai su „Ubuntu“ (Video)  (3)

Barselonoje vykstančioje parodoje „Mobile World Congress 2014“ operacinės sistemos „Ubuntu Linux“ plėtotojos bendrovės „Canonical“ partnerės „Meizu“ ir „BQ Readers“ pristatė pirmuosius savo išmaniuosius telefonus su „Ubuntu Touch“ OS.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip jau rašėme, Kinijos bendrovė „Meizu“ ir Ispanijos įmonė „BQ Readers“ jau šiais metais planuoja pateikti rinkai pirmuosius savo išmaniuosius su „Ubuntu Touch“.

Pranešama, kad „Mobile World Congress 2014“ rodomi „Ubuntu“ telefonai yra prototipiniai pavyzdžiai, kurie remiasi jau rinkai pateiktais „Meizu MX3“ ir „BQ Readers“ „Aquaris 5“ įrenginiais. Pastarasis naudoja 1,2 GHz 4 branduolių procesorių „Cortex A7“, 1 GB darbinės atminties, 16 GB kaupiklį, 5,2 colių įstrižainės ekraną.

Pasak „Canonical“ vadovo Marko Shuttlewortho, bendrovės sumanytas „Ubuntu Edge“ išmanusis, kurį ketino gaminti ši bendrovė, turėjo būti „supertelefonas“ su 1280 x 720 taškų raiškos 4,5 colių ekranu, 4 GB darbinės atminties ir 128 GB kaupikliu.

„Canonical“ „Indiegogo“ kolektyvinio finansavimo portale buvo pradėjusi rinkti 32 mln. dolerių dydžio paramą, būtina šio telefono serijinei gamybai pradėti. Tačiau projektą teko nutraukti, nes bendrovei pavyko surinkti „tik“ 12,8 mln. dolerių, rekordinę sumą kolektyvinio finansavimo programose.

Operacinė sistema „Ubuntu Touch“ buvo anonsuota 2011 m. Jos aplinkoje veikia tokios pat taikomosios programos, kaip ir įprastinėje „Ubuntu“. Viena įdomiausių mobiliosios versijos galimybių yra išmaniojo telefono pavertimo asmeniniu kompiuteriu funkcija prijungus prie jo išorinį monitorių ir klaviatūrą bei pelę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(5)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: