Apple užpatentavo išsipurvinimui atsparią safyrinių ekranų dangą  (0)

Jau seniai sklando gandai, kad naujųjų iPhone ekranų apsaugai bus naudojamas iš safyro pagamintas stiklas. Ir Apple tai netiesiogiai patvirtino, užpatentavusi naują technologiją, susijusią su safyrine danga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Puslapio AppleInsider žurnalistai praneša, kad JAV Patentų ir prekinių ženklų organizacija palaimino dar vieną Apple patentinę paraišką. Šį kartą jai pavyko užpatentuoti ypatingą dangą, kuri apsaugos safyro stiklą nuo išsiriebalavimo ir purvo.

Patente išsamiai aprašomas būdas, kaip safyro stiklas turi būti padengiamas specialia danga, kuri apsaugo nuo išsiterliojimo, o taip pat leidžia lengvai jį išvalyti.

Reikia pažymėti, kad pirmą kartą panašų apsauginį sluoksnį Apple panaudojo išmaniajame telefone iPhone 3GS, išleistame dar 2009 m., o nuo to laiko kompanija panašiu būdu saugo savo mobiliųjų įrenginių ekranus.

Beje, japonų leidinys Nikkei pagarsino naujų Apple išmaniųjų telefonų pasirodymo terminus. Šaltinio teigimu, iPhone prezentacija įvyks 2014 m. rugsėjo mėnesį. Bus pristatyti du modeliai – su 4,7“ ir 5,5“ ekranais. Jų raiška bus didesnė, nei dabartinių iPhone.

Leidinys tvirtina, jog naujiems iPhone skirtų ekranų masinė gamyba prasidės II ketvirtyje. Jų gamyba užsiims trys kompanijos – LG Display, Sharp ir Japan Display.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (0)