Pažvelk po savo oda! Veidrodis, kuriame matomi žmogaus organai (Video)  (0)

Pietų Paryžiaus universiteto (Prancūzija) mokslininkas dr. Xavier Maître su kolegomis sukūrė skaitmeninį veidrodį, apjungiantį magnetinio rezonanso, pozitronų emisijos tomografijos, rentgenoskopijos, kompiuterinės animacijos bei „Kinect“ valdiklio technologijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiame veidrodyje kiekvienas gali išvysti savo vidinį pasaulį – nuo mūsų akių odos ir audinių paslėptus organus, kaulus bei raumenis, pranešė „New Scientist“. Skelbiama, kad šio mėnesio pabaigoje skaitmeninis veidrodis bus pristatytas Toronte (Kanada) vyksiančioje Žmogaus ir mašinos sąsajų konferencijoje.

Kad galėtum pasižvalgyti veidrodyje į savo paties vidų, iš pradžių reikia paskirti 3,5 valandos medicininiams tyrimams kompiuteriniu bei magnetinio rezonanso tomografais bei rentgeno aparatu, teigiama pranešime. Šio tyrimo metu gaunami didelės raiškos kaulų ir vidaus organų atvaizdai. Po to reikia prieiti prie skaitmeninio veidrodžio, ir „Microsoft“ valdiklis „Kinect“ ima fiksuoti daugiau nei 20 sąnarių judesius.

Pagal juos veidrodyje įdiegti vaizdo procesoriai bei atitinkama programinė įranga animuoja medicininio tyrimo metu gautus atvaizdus, tad ekrane realiuoju metu galima pamatyti visą savo organizmo vidų. Iš esmės, pasak įrenginį sukūrusių prancūzų mokslininkų, jis skirtas filosofinėms žmogaus santykio su savo kūnu problemoms tirti, taigi, kol kas medicininiu požiūriu yra nepraktiškas. Tačiau ateityje, mokslininkų manymu, galėtų būti sukurta ir medikams skirta tokio įrenginio atmaina, kad pacientai galėtų savarankiškai apžiūrinėti tam tikras savo kūno dalis ruošiantis jų laukiančiai operacijai ar panašiai.

Prancūzijoje sukurtas skaitmeninis veidrodis, leidžiantis pažvelgti į savo vidų, nėra vienintelis tokio pobūdžio vizualizacijų įrenginys. Miuncheno (Vokietija) Technikos universitete pagamintas panašaus įrenginio prototipas, projektuojantis medicinine technika gautus žmogaus organizmo „pjūvius“ tiesiai ant paciento kūno. Toks papildytą tikrovę naudojantis įrenginys skirtas medikams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(4)
(1)
(-1)

Komentarai (0)