„Mokslinės“ įžvalgos – vienuolės, giltinės ir voratinkliai (Video)  (1)

Kompiuteris bando išmokti matyti, o praeiviai jo bandymuose įžvelgia vienuoles, giltines ir voratinklius. Nieko keisto: kompiuteris daro vienokias asociacijas, o žmogus – kitokias. Ką dar įžvelgiame moksliniuose bandymuose, aiškinasi organizacija „Mokslas ir Menas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete sklando vaizdo klipai, kuriuose Lietuvos gyventojai interpretuoja mokslinėse laboratorijose gautus vaizdus. Išradingi atsakymai ir komentarai ne tik prajuokina, bet ir leidžia sužinoti apie Lietuvos mokslinių įmonių bei institutų veiklas.

Vilniaus universiteto Onkologijos instituto Biomedicininės fizikos laboratorijoje mokslininkai bando iš kamieninių ląstelių suformuoti dirbtinę kremzlę, kuri galės būti panaudojama pacientų gydymui. Kad būtų lengviau tyrinėti ląstelių formavimosi procesą, mokslininkai jas nudažo ir stebi konfokalinės fluorescencinės mikroskopijos būdu. Šias ląsteles nufotografavus, gaunami ryškiaspalviai, akį traukiantys vaizdai.

Į klausimą, ar mokslas ir menas yra susiję, bei kaip mokslas gali būti pritaikomas mene, dažnas užkalbintas praeivis galėjo pateikti nemažai įžvalgų, įrodančių, jog šios dvi iš pirmo žvilgsnio visiškai skirtingos sritys turi labai daug bendro.

Vaizdo įrašus rasite čia, o daugiau informacijos apie projektą – paspaudę šią nuorodą.

 
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(5)
(2)
(3)

Komentarai (1)