Navigacija, kuriai nereikia nei interneto, nei GPS palydovų (Video)  (1)

Mokslininkų grupė, anksčiau dirbusi Suomijos Oulu universitete ir savo tyrimų pagrindu įsteigusi pumpurinę įmonę, paskelbė sukūrusi pirmąją orientavimosi pastatų viduje programėlę, kuriai nereikia Wi-Fi, „Bluetooth“ ar kito išorinio ryšio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ji išmaniuosiuose telefonuose įmontuotu magnetometru matuoja geomagnetinį Žemės lauką pastate ir jo anomalijas, ir pagal jas sprendžia apie pastato vidinę struktūrą. Programėlės matavimo tikslumas – 6 pėdos (1,8 metro), ir to daugeliu atveju pilnai pakanka norint rasti reikiamą pastato vietą.

Programėlė, pavadinta „IndoorAtlas“ veikia labai panašiai, kaip ir GPS, tik su tokiu skirtumu, kad GPS signalu ji nesinaudoja, o apie pastato vidinę struktūrą sprendžia iš geomagnetinių laukų pokyčių. Tai reiškia, kad pastate gali nebūti jokios technologinės infrastruktūros, net elektros. Autorių teigimu, jie sugebėjo sukurti algoritmus, išmatuojančius kiekvieno pastato unikalų magnetinį lauką, tarsi piršto antspaudą, ir pagal jį nustatyti pastato vidinę struktūrą, maždaug 1,8 metro tikslumu.

Kol kas programa „IndoorAtlas“ veikia su iOS prietaisais iPhone ir iPad, taip pat su keliais išmaniaisiais telefonais, turinčiais „Android“ operacinę sistemą – Nexus 4 ir 5, Samsung Galaxy S4.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(31)
(1)
(30)

Komentarai (1)