Atskleisti plaukiojančio ateities miesto planai  (0)

Britų ir kinų dizaino firma AT Design Office išvystė neįtikėtino plaukiojančio ateities miesto koncepciją kaip tvarią ant žemės stovinčių miestų alternatyvą, siekiant patenkinti vis labiau miestėjančios pasaulio populiacijos poreikius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos statybos kompanija CCCC paskyrė AT Design Office sukurti ateities vandenyno miesto dizainą, kuris būtų pastatytas, taikant tas pačias technologijas, kokios naudotos, statant 50 km ilgio tiltą, jungiantį Hong Kongą, Makau ir Žuhai. „Dalis šio tilto yra povandeninis tunelis, sujungtas 150 m. ilgio betoninėmis dėžėmis,” sakė architektas Slavomiras Siska. „Megadėžės gaminamos netoliese esančioje saloje ir plukdomos į statybos vietą, kur sujungiamos. Dirbame su inžinieriais, kurie parengs pagrindinį beveik 26 km³ plaukiojančios salos, kuri bus pastatyta pagal tą pačią technologiją, planą.”

Plaukiojantis miestas sudarytas iš šešiakampių modulių, turinčių povandenines ir antvandenines dalis. Projektą stengiamasi padaryti kuo žalesnį; pagrindinės transporto priemonės saloje bus povandeniniai laivai, plaukiojantys persipynusiais kanalais ir elektriniai automobiliai. Mieste bus didelių laivų dokas, kad sala būtų gerai sujungta su išoriniu pasauliu. Svajojama, kad ateityje egzistuos daug plaukiojančių, sujungtų tarpusavyje į grupes, miestų.

Turėdama galvoje tvarumą, komanda į planus įtraukė vertikalias fermas ir žuvų veisyklas, kad maistas būtų gaminamas saloje. Plaukiojančiame mieste taip pat bus atliekų šalinimo ir antrinio perdirbimo sistema, susitvarkysianti su atliekomis aplinkai nepavojingu būdu.

Jei norėsite apsilankyti saloje, ten netgi bus povandeninis viešbutis ir didžiulis pramogų kompleksas.

Manote, visa tai skamba kaip fantastinio filmo scenarijus? Taip yra todėl, kad vienas iš didžiausių Kinijos nekilnojamojo turto investuotojų dabar peržiūri pasiūlymą, planuodamas išbandyti projektą kitais metais, tačiau mažesniu masteliu.

.

Justine Alford
www.iflscience.com

http://www.iflscience.com/technology/plans-unveiled-floating-future-city
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(29)
(0)
(29)

Komentarai (0)