Kingston pagauta sukčiaujant, arba kaip apgaudinėjami SSD pirkėjai  (3)

SSD kaupiklių rinkoje konkurencija yra iš tiesų didelė, ir kai kurie gamintojai nusprendė elgtis ne taip sąžiningai, kaip iš jų tikimasi. Štai kompanija Kingston buvo apkaltinta tuo, jog išleidusi V300 serijos SSD kaupiklius su vienokiomis specifikacijomis, po eilės teigiamų apžvalgų nusprendė tyliai pakeisti specifikacijas į prastesnes, rašo puslapis Extremetech.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Natūralu, kad nemažai Kingston V300 kaupiklių pirkėjų pasijuto tiesiog apgauti – pirktos vienos specifikacijos bei produktyvumo lygis, tačiau realybėje buvo gautas prastesnis produktas, kurio, jei vartotojai būtų žinoję, tiesiog nebūtų pirkę.

Visų pirma buvo išsiaiškinta, jog SSD V300 serijos kaupikliuose po pirmųjų kelių mėnesių po debiuto rinkoje gamintojas tyliai pakeitė sinchroninę NAND Flash atmintį į asinchroninę. Žurnalistai iš švedų puslapio Nordichardware buvo nemaloniai nustebinti – spartos lygis smarkiai krito, ir tai puikiai matyti iš žemiau pateiktos diagramos:

Kompanija Kingston iš karto sureagavo ir pareiškė, kad žurnalistai naudoja netinkamą programinę įrangą. „Jei būtų naudojamas „ATTO Benchmark“, duomenų rašymo ir skaitymo operacijose sparta būtų prilygusi arba net viršijusi oficialiai įvardintus 450 MB/s“.

Vis tik panašu, kad pati Kingston nelabai mėgsta minėto testinio paketo rezultatų, o gamintojo dokumentacijoje pateikiami daug mažesni spartos rezultatai. Negana to, net ir oficialios skaidrės demonstruoja labai didžiulį atotrūkį tarp skirtingų partijų V300 SSD kaupiklių produktyvumo lygio.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(41)
(0)
(41)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: