Japonijoje SIM kortelės taps atgyvena  (0)

Japonijos mobiliojo ryšio operatorius „NTT DoCoMo“ sukūrė įprastinių mobiliojo ryšio SIM kortelių, suteikiančių konkretiems vartotojams prieigą prie ryšio paslaugų, alternatyvą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Portable SIM“ pavadintas įrenginys apjungė „Bluetooth“ bei NFC ryšio ir mobiliosios SIM kortelės galimybes ir siūlo autonominės autentifikacijos funkciją.

Tai leidžia prisijungti ir autorizuotis mobiliojo ryšio tinkle, skambinti mobiliuoju telefonuu, kuriame nėra SIM kortelės, išsaugoti prieigos prie el. prekybos svetainių, socialinių tinklų ir įvairių internetinių paslaugų paskyrų duomenis. Pasak „NTT DoCoMo“ atstovų, „Portable SIM“ galima naudoti tuo pačiu metu su keliais telefonais ar planšetiniais kompiuteriais.

Naudojant „Portable SIM“, į jį įrašytus vartotojų profilius galima keisti vienu prisilietimu. Kad būtų galima telefonui perduoti abonento identifikatorių, tereikia jį paliesti „Portable SIM“ įrenginiu. Be to, naujovę galima naudoti ir kaip prieigos prie asmeninių duomenų, laikomų išmaniuosiuose telefonuose ar planšetėse, saugios prieigos įrankį.

Kol kas „Portable SIM“ prototipas yra maždaug kredtinės kortelės dydžio, tačiau gamintojai planuoja jį sumažinti taip, kad būtų galima naudoti dėvimos elektronikos gaminiuose, pavyzdžiui, išmaniosiose apyrankėse ar išmaniuosiuose laikrodžiuose.

Be to, skelbiama, kad „NTT DoCoMo“ ketina išplėsti „Portable SIM“ naudojimą: šią technologiją planuojama diegti automobiliuose ir elektroninėse durų spynose. Saugumo sumetimais „Bluetooth“ ryšio, per kurį keičiamasi informacija su išmaniaisiais įrenginiais, seansas nutraukiamas, jei autentifikacijos metu ryšys dėl kažkokių priežasčių sutrinka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(26)
(4)
(22)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: