„Apple“ pristatė atnaujintą „iMac“  (0)

Turbūt garsiausia pasaulyje kompiuterinės technikos gamintoja „Apple“, atsižvelgdama į rinkos poreikius, birželio mėnesio antroje pusėje be jokių didelių anonsų pristatė atnaujintus ir atpigintus visiems gerai žinomo „iMac“ AIO šeimos kompiuterių modelius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pigiausia naujojo „iMac“ kompiuterio versija pasižymės 21,5 colio ekranu ir galės pasigirti 1,4 GHz taktinio dažnio centriniu dviejų branduolių „Core i5“ procesoriumi, kurio sparta gali būti padidinta iki 2,7 GHz naudojant „Turbo Boost“ technologiją.

Kompiuteryje taip pat bus integruojama 8 GB operatyvios RAM atminties, 500 GB talpos kietasis diskas ir „Intel HD Graphics 5000“ grafinis lustas. Nepriklausomai nuo to, kad tai pigesnė „Apple“ kompiuterio versija, „iMac“ vis tiek bus komplektuojamas su keturiomis USB 3.0 ir dvejomis „Thunderbolt“ tipo jungtimis, o taip pat palaikys sparčiai populiarėjantį „WiFi“ 802.11ac standartą.

Čia galima paminėti ir tai, kad esant nestandartiniams vartotojų poreikiams, pigesnio „iMac“ modelio standartinis 500 GB talpos kietasis diskas gali būti pakeistas į 1 TB kietąjį, 1 TB „Fusion Drive“ arba 256 GB SSD tipo diską. Žinoma, tokios korekcijos padidina galutinę kainą, tačiau kai darbai reikalauja maksimalaus našumo, tai yra puikus sprendimas.

Na ir žinoma, pagrindinė pirkėjams skirta naujiena po „iMac“ atnaujinimu yra ta, kad visi naujieji kompiuteriai bus šiek tiek pigesni, nei senesnės laidos „iMac“. Pavyzdžiui, nauja „iMac“ AIO kompiuterio versija su keturių branduolių 2,7 GHz taktinio dažnio centriniu procesoriumi kainuos panašiai tiek, kiek „iMac“ tipo kompiuteriams ir buvo įprasta didžiąją laiko dalį nuo pirmojo anonso 1998 metais. Nors per šį laikotarpį brango visos medžiagos, tačiau panašu, jog kompanija „Apple“ surado būdų, kaip sumažinti galutinę kainą nemažinant „iMac“ kokybės.

Priminsime, kad „Apple“ šiais metais taip pat sumažino „MacBook Air“ nešiojamų kompiuterių kainas. Tampa akivaizdu, kad analitikų prognozės pildosi ir norėdama nemažinti pardavimų apimčių, kuomet kompiuterių rinka savaime lėtėja dėl mobiliosios elektronikos plėtros, „Apple“ aktyviai ėmėm ieškoti naujų rinkų ir naujų pirkėjų. Tam reikia kokybišką kompanijos produkciją padaryti kaip galima labiau prieinamą ir mažiau išsivysčiusioms rinkoms, turinčioms mažesnę perkamumo galią. Įdomu tai, jog tokios taktikos „Apple“ anksčiau nebuvo linkusi naudoti, tačiau besikeičiantys laikai verčia kūrybiškai ieškoti naujų sprendimų.

Dalį atnaujintų „Apple iMac“ kompiuterio modelių jau nuo praeito trečiadienio galima įsigyti „Apple“ elektroninėje parduotuvėje. Tuo tarpu kada naujieji ir atpiginti „iMac“ modeliai pasirodys distributorių parduotuvėse nėra skelbiama, tačiau labai tikėtina, kad tai įvyks jau liepos mėnesį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)